Japonya Hükümetinin Nissan ve Honda’nın Birleşmesini İstediği Ortaya Çıktı

33
8
5
4
3
Japonya’nın iki büyük otomotiv üreticisi Honda ve Nissan’ın bir süredir birleşme planları olduğu ortaya çıktı. Bu birleşmeye şirketler sıcak bakmasa da Japonya hükümeti tarafından isteniyor.

Japonya hükümetinin otomotiv sektörünün en ünlü isimlerinden olan Nissan ve Honda’yı birleştirme planları yaptığı ortaya çıktı. Sektörün otonom ve elektrikli araçlar üretmeye hazırlandığı bu yeni dönemde, yeni teknolojilerin Ar-Ge süreçleri de son derece maliyetli oluyor. Bu sebeple daha önce de pek çok otomotiv şirketinin güçlerini birleştirerek bu maliyeti düşürdüğünü görmüştük. 

Bunlar arasında özellikle PSA Group ve Fit Chrysler arasında göründüğünü biliyoruz. Bunlar dışında pek çok otomobil şirketinin yeni ortaklıklar kurarak güçlerini birleştirdiği zaten biliniyor. Son olarak da iki büyük otomobil üreticisi olan Nissan ile Honda arasında da böyle bir sürecin geçtiği ortaya çıktı. Financial Times’ın yaptığı habere göre Japonya hükümeti, Nissan ve Honda’nın birleşmesi için şirket yetkililerine öneride bulundu. Bizzat Japonya Başbakanı Shinzo Abe tarafından yapılan bu öneri, Nissan ve Renault arasındaki anlaşmanın bozulma ihtimaline karşı yapılmıştı.

Şirketler birleşme konusunda isteksiz

Japonya hükümeti, iki büyük şirketin birleşmesini istiyor olsa da gelen haberlere göre Honda ve Nissan yetkilileri böyle bir birleşmeye sıcak bakmıyor. Ayrıca koronavirüs pandemisinin otomobil sektörünü etkilemesi de bu planın şimdilik rafa kalkmasına neden oldu. 

Şu an için bu konuda bir anlaşma olmayacak gibi görünse de pandeminin de etkisiyle şirketlerin yakında güçlerini birleştirmeye daha sıcak baktığını görebiliriz. Peki sizce Nissan ve Honda’nın güçlerini birleştirmesi doğru bir karar olur mu? Düşüncelerinizi yorumlar kısmında bize iletebilirsiniz.

33
8
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
33
8
5
4
3