Bugüne Kadar Ortaya Çıkan Tüm Katlanabilir Telefon Tasarımları

33
12
8
3
1
Katlanabilir telefon teknolojisinin akıllı telefon sektörünün geleceğinde önemli bir rol oynayacağını herkes belirtiyor. Pek çok telefon üreticisinin kendi özel tasarımları bulunuyor. Gelin bu tasarımlara yakından bakalım.

Akıllı telefon dünyasını iki büyük fırtına sarmış durumda. Bunlardan biri 5G, diğeri ise katlanabilir telefonlar. Katlanabilir telefonların büyük firmalardan gelen ilk örneği olan Samsung Galaxy Fold, çok büyük başarı yakalayamasa da büyük ilgi çekmeyi başardı. 

Pek çok büyük akıllı telefon üreticisinin kendi tasarımları üzerinde çalışmaları devam ediyor. Bugüne kadar pek çok farklı tasarım da ortaya çıkmış durumda. Şimdiye kadar gördüğümüz tüm tasarımlara gelin birlikte göz atalım.

1. Huawei: Dışa katlanan telefon

huawei mate x

Şu anda katlanabilir telefon pazarının en büyük yıldızlarından biri Huawei Mate X. Bu telefonun ekranı dışarı doğru kıvrılıyor ve ekran katlanmışken iki taraftaki ekranı da kullanmaya izin veriyor. Telefonun ekranı kapalı hâlde 6,6 inçken açıldığında boyut, 8 inçe ulaşıyor.

2. Samsung: İçe katlanan telefon

samsung galaxy foldable

Galaxy Fold, Mate X ile tam ters şekilde hareket edip içe katlanıyor. Ekran içeride konumlandırılmış durumda. Ekran boyutu, telefon açıkken 7,3 inç oluyor. Telefonda iki kamera bölümü mevcut. Bu kameralarda üçlü kamera sistemi bulunuyor. 

3. Xiaomi: İki kere katlanan telefon

xiaomi katlanabilir telefon

Xiaomi katlanabilir telefon işine daha farklı yaklaşıyor. Tasarlanan telefonun ekranının yanları, arkaya doğru katlanabiliyor. Yani telefonun kullanılabileceği pek çok farklı yön bulunuyor. Ayrıca bu telefonun ilginç yapısına özel oyunlar yapılsa harika olurdu.

4. TCL: Katalog modeli katlanan telefon

TCL üçe katlanan telefon

TCL, bu yıl pek çok katlanabilir telefon prototipi sergiledi. Telefonların en sonuncusu da üçe katlanan telefon oldu. Açıldığı zaman 10 inç büyüklüğüne erişen ekran, telefonu gerçek anlamda tablet boyuna getiriyor. Telefonun arka kısmında 4 kameralı bir sistem bulunuyor. 

5. Motorola: İstiridye kabuğu akıllı telefon tasarımı

motorola razr

Motorola, efsanevi telefonlarından RAZR'ı ve onun istiridye kabuğu modelini katlanabilir ekran çılgınlığına dâhil etmeye karar verdi. Telefonun ekranı 6,2 inç olacak. OLED ekranın çözünürlüğü ise 876 x 2142 piksel. Öte yandan bu telefon, diğerleri gibi bir amiral gemisi olmayacak. 

6. Lenovo: Ben dizüstü katlayacağım

lenovo katlanabilir dizüstü bilgisayar

Lenovo ise bu pazara bir akıllı telefon ile değil bir dizüstü bilgisayar ile girecek. İçe katlanabilir ekranın boyutu 13,3 inç olacak ve Microsoft Windows işletim sistemiyle gelecek. ThinkPad X1 serisi, 2020 yılında piyasada olacak.

Piyasadaki önemli üreticilerin sunduğu katlanabilir telefon tasarımlarını sizlerle paylaştığımız yazımızın sonuna geldik. Siz de kendi beğendiğiniz modeli yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/10/26/crazy-foldable-designs-weve-seen-so-far/
33
12
8
3
1
Emoji İle Tepki Ver
33
12
8
3
1