Kendi Elektriğini Üretip Telefonla Kontrol Edilebilen Ultra Lüks Taşınabilir Ev: The Space

42
5
4
2
0
İsveçli IO House isimli firma tarafından yakın tarihte üretilmesi planlanan, henüz konsept aşamasındaki “The Space” isimli taşınabilir ev, sahip olduğu özellikleri ve lüks mimarisiyle görenleri kendisine hayran bırakıyor.

Yakında satışa çıkacak olan yeni bir prefabrik ev, doğa ve insan hakkında hayata bakış açımızı yeniden şekillendirebilecek türden. Zira normal bir evde bulunması gereken hemen hemen her özelliğe sahip olan bu araç, sunduğu konforu ve ileri düzey yetenekleri ile birlikte tüm ihtiyaçlarını şebekeden bağımsız şekilde kendisi üretebiliyor. 

The Space, 60 metrekarelik bir alan üzerinde inşa edilen taşınabilir bir ev olma özelliğine sahip. Ancak bu evi diğer karavan tipi araçlardan ve portatif evlerden ayıran oldukça farklı özellikleri var. The Space’in en büyük özelliği, tamamen gelişmiş teknolojiler ve akıllı cihazlar üzerine tasarlanmış modern bir yaşam sunması. Şehrin gürültüsünden uzak kalırken teknolojiyi ve konforu da yanınızda uzaklara götürmenizi sağlayan ev, akıllı telefon ve tabletler üzerinden kontrol edilebiliyor.

Minimalist tasarımı ile oldukça göz alıcı duran The Space, ahşap, cam ve metalden bir araya getirilirken sahip olduğu yün yalıtımı sayesinde ısıyı istenilen seviyelerde tutabilecek. Bu gelişmiş prefabrik evin çok sayıda farklı iç düzeni de mevcut.

Bir oturma odasıyla birlikte mutfak ve yemek alanı için açık ortamda konaklama imkanı, mutfağında bir bulaşık makinesi, propan ocak, buzdolabı ve çamaşır makinesi gibi önemli ihtiyaçlarda unutulmamış. Yine evin diğer kısımlarında ise bir banyoya, yatak odasına, depo alanına ve tüm enerji kaynaklarını doğadan sağlayan ekipmanlara sahip bir off-grid odasına yer veriliyor.

The Space için temel alınan bir diğer şey ise şebekeden tamamen bağımsız bir şekilde kendi kendini ikame edebilme özelliği. Taşınabilir ev de bu açıdan kesintisiz elektrik sağlamak amacıyla güneş panelleri ve piller kullanılırken bunlara ek olarak acil durum jeneratörü de bulunuyor.

Isıtma, güvenlik ve su sistemleri ise yine tablet ya da akıllı telefon üzerinden kontrol edilebiliyor. Bir stereo sistemi, TV, hava istasyonu, GPS ünitesi ve klima gibi özelliklerde yine uzaktan kontrol özelliğine sahipler.

IO House, The Space’in prototipini inşa etmekte olduklarını ve şimdiye kadar onaylanmış dört adet ön sipariş aldıklarını belirtti. Evin tamamıyla üretimi ise bu yılın sonunda başlayacak.

Mobilyasız başlangıç fiyatı 581.000 dolar olan evin mobilyalı modelinin ise 640.000 dolardan satışa sunulacağı belirtildi. Yani böyle bir araca sahip olmak için epey bir paraya kıymak lazım.

Kaynak : https://newatlas.com/io-house-space-off-grid-home/55391/
42
5
4
2
0
Emoji İle Tepki Ver
42
5
4
2
0