Kik Messenger, 10 Yılın Ardından Faaliyetini Sonlandırıyor

21
7
2
1
1
Kik Messenger'ın yapımcıları, bir kripto para birimi olan "Kin" üzerinde yoğunlaşabilmek için uygulamayı kapatma kararı aldı.

Ülkemizde rakiplerine kıyasla bekledikleri ilgiyi göremeyen Kik Messenger'ın yapımcıları, 10 yıldır çevrimiçi olarak hizmet veren uygulamayı kapatma kararı aldı. Kik Interactive, uygulamayı kapattıktan sonra kripto para birimi olan "Kin" üzerine yoğunlaşmayı planlıyor. Bu yüzden şirketlerinde aktif olarak uygulama üzerinde çalışan 100 kişilik birimi, 19 kişiye düşürmeyi amaçlıyorlar. 

Firmanın hedefleri arasında Kin kullanıcılarını Kik müşterilerine dönüştürmek var. Fakat Kin para birimine Amerika menkul kıymetler ve borsalar komisyonu tarafından dava açılmış durumda. ABD hükümeti, para biriminin kullanıcılara satılma şeklinden şikayetçi. Ancak şirket eğer Kik Messenger uygulamasını kapatırsa giderlerini azaltarak bu davayı kazanabileceğine inanıyor.

Kin'in ortaya çıkışı:

Kin para birimi iddialara göre Kik Interactive'in, Kik Messenger'ın parasının biteceğini bildikleri için çıkarttıkları bir kripto para. Şu anda üzerinde bulunan davalar da bundan kaynaklanıyor. Fakat firma bir ay önce mahkemeye sundukları belgelerle birlikte bunun doğru olmadığını ve sırf Kin için olumsuz bir algı oluşturmak adına böyle söylentilerin ortaya atıldığını savundu. Kik Messenger'ı kapatıp giderlerini düşürmeleri de aslında paralarının bitmeyeceğini kanıtlamak için izledikleri bir strateji olabilir. Fakat Kin'in üzerindeki iddialar bununla sınırlı kalmıyor. Yasal bir para birimi olmadığına ve satışlarının senetlenmediğine dair konularda da dava açılmış durumda. Komisyon, Kin'in menkul kıymetler yasasını çiğnediğini de iddia ediyor. Fakat Kik Interactive, Kin'in bir menkul kıymet olmadığını iddia ediyor.

Her şeye rağmen şu anda Kin, 2 milyonluk bir aylık kullanıcı kitlesine sahip. Birçok bağımsız uygulama üzerinden kullanılabilen Kin'in kullanıcılarından 600 bini ise aylık olarak para birimini kullanarak ödeme yapıyor. Rakamları göz önüne alacak olursak belki de şirketin Kik Messenger'ı kapatıp Kin'e odaklanmasının doğru bir karar olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak : https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7499277/Kik-messenger-shut-ten-years-online.html?ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490&ito=1490
21
7
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
21
7
2
1
1