Göz Yormayan Ekrana Sahip Akıllı Telefon: Karşınızda Kingrow K1

18
6
1
1
0
Göz yormayan ekran olarak da bilinen e-kağıt ekranın kullanıldığı Kingrow K1 duyuruldu. Telefon ekranı haricinde Android bir telefonun tüm özelliklerini karşılayabiliyor.

Teknolojik ürünler hayatımızın her yerinde bulunuyor. Her ne kadar daima faydalarından bahsetsek de ister istemez sağlığımıza olumsuz etkileri de olabiliyor. Özellikle de göz sağlığımızı direkt olarak etkileyen teknolojik ürünler için, uzmanlar uyarılarını yapmaya devam ediyorlar. Bu kez haberimizin konusu olan ürün ise göz sağlığınıza zarar vermeyen türden bir akıllı telefon. Kingrow K1 olarak isimlendirilen bu telefonun özelliklerine geçmeden kağıt ekran teknolojisi hakkında ufak bir açıklama yapmak gerekiyor.

e-Kağıt Ekran Nedir?

Bir dönem Walkbook isimli bir ürün çok popüler olmuştu, hatırlayanlarımız vardır. Bu ekranlar ilk olarak işte o üründe kullanılmıştı. Bugün kullanmakta olduğumuz ekranlar gibi olmayan Walkbook'un alttan aydınlatma gibi bir özelliği yoktu, bu yüzden gözleri de yormuyordu. Güç tüketimi de yok denilecek azdı. Bu teknoloji, günümüzde özellikle Arduino programlamada kullanılıyor.

Kingrow K1'e dönecek olursak, normalde bir Android telefondan ne beklerseniz, bu telefonda da tüm özellikler bulunuyor. Telefonda Android 8.1 işletim sistemi bulunuyor, bellek miktarı ise 2 GB. 16 GB dahili hafızası olan telefonun 64 GB'ye kadar harici kart desteği bulunuyor. Ekran boyutu 5.17 inç ve çözünürlüğü ise 1280x720 piksel. 8 MP arka kameranın bulunduğu akıllı telefon, 3.100mAh batarya imkanı sunuyor. İşte Kingrow K1:

Kingrow K1'in diğer telefonlardan tek farkı ekranı. e-Kağıt ekran teknolojisinin kullanılmış olduğu telefonun ekranı renkli değil, siyah beyaz. Bunun sebebi de elbette LCD ve LED gibi ekran teknolojilerinin kullanılmıyor olması. Akıllı telefonun göz sağlığına zarar vermesini engelleyen özelliği de zaten bu ekran. 

Telefonun bu özelliğinin yanında bir de sorunu var. Bu sorun telefon Google Play Mağaza'yı içermiyor. Telefonda kullanılan ekran mağazada bulunan uygulamalarla uyumlu değil ancak şirket kendi markası için bir mağaza oluşturmuş ve uygulamalar bu mağaza yardımıyla indirilebiliyor. Telefonun tanıtımı için bir de video çekilmiş. YouTube üzerinden paylaşılan o videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Telefonun fiyatını merak ediyorsanız eğer, telefon yakın bir tarihte ön sipariş alınarak satılmaya başlanacak. Şu an için telefona biçilen değer 349 dolar (yaklaşık 2.160 TL). Ancak ön sipariş başlamadan internet sitesine üye olursanız şirket size 100 dolar indirim yapma sözünü veriyor. O siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.xtrlarge.com/2019/05/08/kingrow-k1-e-kagit-ekran-telefon/
18
6
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
18
6
1
1
0