Konami Konsolunda, 80'li Yıllardan Kalma Nadir Bir Oyun Çalıştırıldı

21
5
3
2
1
Russian Geek isimli bir YouTube kanalı, Konami tarafından eğitim amaçlı geliştirilen bir oyun konsolu olan QTa'ya ulaşmayı başardı. Piyasada bulunamayan bu nadir konsol için bir de oyun bulan kanal üyeleri, yaşadıkları heyecanı paylaştı.

Günümüzdeki oyun konsollarının temeli, bundan yıllar önce piyasaya sürülen "Famicom" ve "NES" gibi cihazlara dayanıyor. Bu ürünlerin piyasaya sürülmesinden sonra Atari'ler, bilgisayarlar ve PlayStation gibi oyun konsolları üretildi.

Özellikle Famicom ve NES için geçmiş dönemlerde üretilen oyunları günümüzde bulmak çok zor. Ancak bulunması, bu oyunlardan daha zor olan bir konsol da var. O da Konami tarafından geliştirilen QTa. Bu ürün aslında küçük çocukların eğitimlerinde kullanılmak için geliştirildi. Ardındansa bir petrol şirketi, çalışanlarını eğitmek için QTa'yı kullandı. Dolayısıyla çok sınırlı bir kitleye hizmet eden QTa için geliştirilen oyunları bulmak neredeyse imkansız. Ancak şimdi, 80'li yıllardan kalma bir QTa, oyunu ile birlikte ortaya çıktı.

Konami QTa

Hem oyunu hem de normal koşullarda piyasada bulunamayan Konami QTa'yı elde eden isim, "Russian Geek" isimli bir YouTube kanalı. Uzun uğraşlar sonucunda bulduğu konsol ve oyunu bir video haline getiren YouTube kanalı, hazırladığı videoyu paylaştı. Paylaşılan video hem konsol hem de oyunla ilgili bazı bilgiler içeriyor.

YouTube kanalının bulduğu oyun "Space School". Oyun, küçük çocuklar için uzayla ilgili eğitici bilgiler içeriyor.

Paylaşılan video Rusça. Ancak oluşturulmuş bir altyazı bulunuyor. Ancak altyazıları otomatik olarak Türkçe'ye de çevirebilirsiniz. Altyazı çok da başarılı olmasa bile en azından videoyu daha anlaşılır kılacaktır.

Kaynak : https://kotaku.com/incredibly-rare-1980s-konami-game-found-uploaded-1837637628
21
5
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
3
2
1