Bir YouTuber’dan Cesaret İsteyen ‘Köpek Balıklarını Memeli Kanı mı Yoksa Balık Kanı mı Çeker?’ Deneyi

25
23
11
5
4
NASA'daki görevinden ayrıldıktan sonra YouTuber olarak hayatını sürdüren Mark Rober, köpek balıklarıyla ilgili ilginç bir meseleyi test etti. Bir köpek balığının bir memeli kanına mı yoksa balık kanına mı daha meyilli olduğunu inceleyen YouTuber, ilginç bir sonuca ulaştı.

Eski bir NASA mühendisi olan Mark Rober, uzunca bir süredir YouTuber olarak yaşamını sürdürüyor. Bugüne kadar gördüğümüz YouTube videolarına oranla bambaşka içerikler üreten Rober, kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarıyor. Rober'ın çektiği yeni bir video, deniz yaşamının en tehlikeli canlılarından olan köpek balıklarının hangi kan kokusuna daha meyilli olduğunu gözler önüne seriyor.

Köpek balıkları, deniz yaşamının vahşi hayvanlarından bir tanesi. Etçil doğaya sahip olan köpek balıkları, kendilerinden daha küçük balıkları yiyerek yaşamlarını sürdürüyorlar. Peki bir köpek balığının insan kanından mı yoksa balık kanından mı daha çok etkilendiğini hiç düşünmüş müydünüz? Rober, bu sorunun cevabını ürkütücü bir video ile veriyor.

Mark Rober

Mark Rober, Discovery Channel ekipleriyle bir araya gelerek ilginç bir meseleyi test etti. Yapılan testin amacı, bir köpek balığına yakınlarında yaralanan bir insanın mı yoksa yaralı bir balığın mı için daha cazip geleceğiydi. Test, ilginç bir şekilde köpek balığının balık kanına doğru yöneldiğini gözler önüne serdi. 

Mark Rober ve Discovery Channel ekibi, tahmin edilebileceği üzere insan kanı kullanmadı. Bunun yerine inek kanı kullanmayı tercih eden ekip, memeli kanlarının köpek balıklarında aynı etkiyi yapacağını açıkladı. Yani bu testte inek ya da insan kanının kullanılmasının bir farkı yoktu. Çünkü köpek balığı, her iki kandan da aynı kokuyu almıştı. Dilerseniz artık sizleri, eski NASA mühendisinin yaptığı o test videosu ile baş başa bırakalım.

İşte köpek balığına hangi kanın daha cazip geldiğini gösteren o video

Kaynak : https://mashable.com/video/mark-rober-human-fish-blood-shark-experiment/?europe=true
25
23
11
5
4
Emoji İle Tepki Ver
25
23
11
5
4