Hangi Türe Ait Olduğu Bilinmeyen Korkunç Görünümlü Köpek Balığı Keşfedildi: E' Bu Gülüyor

27
4
3
1
0
Avustralya’da bir balıkçı, son derece korkunç bir görünüme sahip olan köpek balığı yakaladı. Uzmanlar, bu balığın tam olarak hangi türe ait olabileceğinden emin değil. Denizin derinliklerinde ortaya çıkan canlı kısa süre içinde sosyal medyada gündem oldu.

Köpek balıkları genellikle avını sinsice takip ederek ve kokusunu izleyerek avlanır. Son derece korkunç görünüme sahip olan köpek balıklarının arasına bir yenisi daha eklendi. Ancak bu köpek balığının hangi türe ait olduğu konusunda net bir bilgi yok.

Bir balıkçı Avustralya denizinin yaklaşık 650 metre derinliğinde görünümü korkunç olduğu kadar bir o kadar da ilginç bir köpek balığı yakaladı. Pörtlek gözleri ve gülümsüyormuş gibi görünen ağza sahip olan derin deniz köpek balığının fotoğrafı kısa süre içinde sosyal medyada viral oldu. Uzmanlar ve kullanıcıların birçok yorumda bulunduğu bu ürkütücü köpek balığının türü tam olarak bilinmiyor.

Köpek balığının türü hakkında çok tahmin var ancak kesin bir sonuç yok

Avustralya’da balıkçılık yapan Trapman Bermagui isimli bir adam, Facebook hesabından yakaladığı köpek balığının fotoğrafını paylaştı. Yaklaşık 50 kg ağırlığında ve 3 metre uzunluğunda olduğunu tahmin edilen canlı, kısa süre içinde yüzlerce yorum aldı. Kullanıcıların bazıları köpek balığını son derece ürkünç bulurken bazıları ise takma dişlerini çıkarınca gülümseyen insana benzetti.

Köpekbalıkları

Hem kullanıcıların hem de uzmanların köpek balığının hangi türe ait olduğu konusunda yorumları bulunsa da tam olarak türü bilinmiyor. Bu korkunç canlının türü hakkında yapılan en yaygın tahmin, çörek-kapan köpek balığı (fotoğrafta sol altta) olarak adlandırılan Isistius brasiliensis ve kaba derili bir köpek balığı (fotoğrafta üstte) olarak bilinen Centroscymnus owstonii oldu.

Dünyanın dört bir yanından tahminlerini yürüten uzmanlar, bu balığın bir gulper köpek balığı da olabileceğini düşünüyor. Tam olarak inceleme yapılmadan net bir şey diyemeyeceğini belirten uzmanlar, bu korkunç görünüme sahip köpek balığının daha önce hiç görülmemiş bir türe ait olmasının mümkün olabileceği tahmin ediyor.

Peki siz türü bilinmeyen bu köpekbalığını hangi türe benzettiniz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

 

Kaynak : https://www.sciencealert.com/no-one-is-quite-sure-which-species-this-creepy-nightmare-shark-belongs-to
27
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
27
4
3
1
0