Bakandan Kripto Para Düzenlemesi Hakkında Yeni Açıklama: "Bu İş Bitti"

12
6
5
1
0
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto para düzenlemesi hakkında yeni bir açıklama yaptı. Nebati, Bakanlığın düzenleme hakkındaki görevinin tamamlandığını, düzenlemede son derlemelerin yapıldığını aktardı.

Türkiye’de uzun süredir merakla beklenen kripto varlıklara ilişkin düzenleme henüz kamuya sunulmadı. Düzenleme hakkında yapılan açıklamalar da oldukça sınırlıyken bugün, Hazine ve Maliye Bakanı’ndan önemli bir açıklama geldi.

Bakan Nureddin Nebati, kripto varlıklar hakkında genel bir düzenlemenin yapıldığı bir üstyapının oluşturulmakta olduğunu açıkladı. Nebati, bu konuda Bakanlığa verilen işin sonlandığını, artık son derlemelerin yapıldığını şu şekilde paylaştı:

Kripto para düzenlemesinde son derlemeler yapılıyor:

kripto para düzenlemesi

“Kripto varlıkların konuşulduğu bir dönemde genel bir düzenlemenin yapıldığı bir üstyapı oluşturuluyor. Bizim açımızdan bu iş bitti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay son derlemeleri yapıyor. Meclisimiz bunu alıp derleyecek.”

“Dünyanın sayılı ülkelerinden biri olacağız”

Bakan Nebati, kripto para düzenlemesi ve bir üstyapının oluşturulmasıyla birlikte Türkiye’nin dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olacağını ifade etti. Bakan, amaçlarının çağı yakalamak olduğunu, günümüzde çok az ülkenin bu düzenlemeyi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Yasa hakkında ilk detaylar ocak ayında paylaşılmıştı:

12
6
5
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
6
5
1
0