Kumpan’ın Saatte 100 Kilometre Hıza Ulaşabilen Elektrikli Scooter'ı Tanıtıldı

10
8
4
3
3
Alman merkezli elektrikli scooter-motor üreticisi Kumpan, tamamen elektrikle çalışan ve oldukça sessiz olan yeni elektrikli scooter'ı 'Kumpan 1954 Ri S' modelini tanıttı. Çevreye duyarlı olan bu araç, fiyatı ve özellikleriyle dikkat çekiyor.

Almanya merkezli bir elektirikli scooter-mobilet üreticisi olan Kumpan, oldukça sessiz ve tamamen elektrikle çalışabilen yeni scooter'ını tanıttı. ‘Kumpan 1954 Ri S’ olarak adlandırılan bu araç, elektrikle çalışan benzer araçların aksine oldukça hızlı sayılabilir çünkü saatte 100 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor.

Kumpan 1954 Rİ S, esasında şirketin bir önceki modeli olan ve saatte 45 kilometre hıza ulaşabilen Kumpan 1954 Ri'nin yükseltilmiş spor versiyonu. Şirketin bir önceki scooter'ı, hız bakımından çok heyecan verici olmasa da şehir içi kullanımlarda yeterli görülüyordu. Ancak son tanıtılan araç, hıza ihtiyaç duyan insanları da kendine çekecek gibi görünüyor.

Kumpan 1954 Ri S özellikleri

Kumpan 1954 Ri S özellikleri

Elektrikli scooter, gücünü arkasında bulunan 7 kW’lik (9,4 hp) motorundan alıyor. Bu noktada cihazın arkasına yerleştirilen motor, bataryalar için de yer açıyor. Bazı elektrikli scooter'ların motorları aracın göbeğinde bulunurken Kumpan 1954 Ri S’nin arkaya konumlandırılan motor tercihiyse koltuğun altında bataryalar için daha fazla yer açmaya imkân tanıyor.

Standart olarak 2 bataryayla gelen araçta kullanıcıların isteğe bağlı olarak üçüncü bataryayı takmasına olanak sağlayan bir tane boş batarya yuvası da yer alıyor. Aracın normal versiyonunda 80 km olan menzili ise üçüncü batarya sayesinde 120 km’ye kadar çıkabiliyor. Kumpan’ın belirttiğine göreyse elektrikli scooter, şehir içi normal kullanımda (45 km/sa) 186 km’ye kadar menzile ulaşabiliyor.

Aracın ön kısmına gelecek olursak gidonlarda, araç ayarlarının tümüne erişim sağlayan 7 inçlik bir dokunmatik ekran bulunuyor. Bu noktada aracın tüm sistemi dijital olduğundan dolayı motoru çalıştırmak için bir anahtar da bulunmuyor. Aracın batarya kapağı ve arka bölmesini bile dokunmatik ekran üzerinden kontrol ediliyor.

Kumpan 1954 Ri S fiyatı

Kumpan 1954 Ri S fiyatı

Üretimleri tamamen Almanya’da yapılan elektrikli motor; boya, döşeme ve vurgular dahil olmak üzere çok çeşitli renk kombinasyonlarına sahip. Bu noktada kullanıcılar, aracını istediği gibi kişiselleştirebiliyorlar. Kumpan’ın bu elektrikli motorunun fiyatına gelecek olursak; Kumpan 1954 Ri S, 7.000 eurodan (yaklaşık 45.700 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Son olarak fiyatı biraz tuzlu olan bu aracı tercih etmek istemeyenler içinse şirketin daha uygun fiyatlı başka modelleri de bulunuyor.

Kaynak : https://electrek.co/2019/10/16/kumpans-100-km-h-62-mph-electric-scooters-offer-up-classic-styling/
10
8
4
3
3
Emoji İle Tepki Ver
10
8
4
3
3