Kuşlardan İlham Alınarak Tasarlanan Model Uçak: Yırtıcı Kuş

25
9
4
1
1
Havacılık sektörü denildiğinde akla ilk gelen isimlerden olan Airbus, yeni nesil mühendislere ilham olması için fütüristik tasarıma sahip bir model uçak tasarladı.

Airbus, yaptığı işlerle havacılık sektöründe ses getirmeye devam ediyor. Gelecek nesil havacılık mühendislerini motive etmek ve şirkette araştırmalarına devam edilen hibrit gücü ile itme çalışmalarının altını çizmek için kuşa benzeyen uçak tasarımı hazırlandı.

"Yırtıcı Kuş" konsepti, İngiltere'nin havacılık endüstrisinde liderliğini vurgulamak ve Airbus’ın uçak üretim sektöründeki 50. yıl dönümünü kutlamak adına İngiltere’deki Royal International Air Tattoo etkinliğinde tanıtıldı.

Yırtıcı Kuş Model Uçağı

Bu konsept tasarım, bölgesel hava taşımacılığı için kullanılan hibrit, turbo pervaneli bir uçak. Bir kuşun hareketlerinden ilham alınarak tasarlanan uçak, bir yırtıcı kuşunkine benzeyen kanat ve kuyruk yapılarına sahip. Uçağın isminin anlamı da buradan geliyor.

Tasarımla ilgili konuşan Airbus yöneticilerinden Martin Aston, ”Amacımız, havacılığı nasıl daha sürdürülebilir hâle getirebileceğimiz. Havacılığı hiç olmadığı kadar temiz, yeşil ve sessiz hâle getirmek için çalışıyoruz. Doğanın, biyotaklit yoluyla tasarım hakkında öğrenebileceğimiz en iyi derslere sahip olduğunu A350WXB yolcu jetlerimizdeki çalışmalardan biliyoruz” dedi. Martin Aston sözlerine, “Yırtıcı Kuş, gençlere ilham verecek, kritik öneme sahip havacılık sektöründe heyecan verici bir kariyer yapmalarına yardımcı olacak” şeklinde devam etti.

Yırtıcı Kuş

Gerçek bir uçağı temsil etmeyi amaçlamamasına rağmen Airbus’ın Yırtıcı Kuş adını verdiği tasarımı, gelecekte tasarlanacak bir uçağın neye benzediği konusunda bir fikir veriyor. Uçakta, bir kartal ya da şahinin zarif ve aerodinamik gövdesinden esinlenilerek yapılan esnek kanatlar ve gövde yapısı bulunuyor. Airbus’a göre bu özellikleriyle tasarım, doğadan ilham almanın önemini ve potansiyelini gözler önüne seriyor.

Kaynak : https://www.airbus.com/newsroom/news/en/2019/07/airbus-conceptual-airliner-to-inspire-new-generation-engineers.html
25
9
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
25
9
4
1
1