Toplam 322 Milyon Takipçili Kylie ve Jendall Jenner, Instagram’da Çakma AirPods Reklamı Yapıyor

148
23
7
5
5
Her gönderisi milyonlarca kişiye ulaşan Kylie ve Kendall Jenner kardeşlerin Instagram Hikayeler üzerinden çakma AirPods reklamı yaptığı ortaya çıktı.

İnternet, kullanıcılara pek çok fayda sağladığı gibi zarar da getirebiliyor. Örneğin; e-ticaret. Günümüzde çevrimiçi alışveriş yöntemini kullanmayan neredeyse kalmadı ancak hala tüm e-ticaret sitelerinin güvenli olduğunu söyleyemiyoruz.

Bazı e-ticaret siteleri, yalnızca kullanıcılara değil üreticilere de tehdit oluşturuyor. Zira popüler ürünlerin çok daha uygun fiyatlı olan ‘çakma’ları, e-ticaret siteleri ya da sosyal medya üzerinden satışa sunularak üretici şirketlere büyük zararlar verebiliyor.

Kendall Jenner'ın çakma AirPods reklamı yaptığı bir Instagram hikayesi

kendall jenner story

Bugüne kadar pek çok sosyal medya fenomeninin bu tarz çakma ürünlerin reklamını yaptığını görmüştük. Peki toplamda 322 milyon takipçiye sahip olan Kylie ve Kendall Jenner kardeşlerin çakma ürünlerin reklamını yaptığını söylesek?

BBC Click tarafından yapılan araştırmaya göre aralarında Kylie ve Kendall Jenner’ın da bulunduğu milyonlarca takipçiye sahip pek çok Instagram fenomeni, Apple’ın popüler kablosuz kulaklığı AirPods’ların uygun fiyatlı çakmalarının reklamını yapıyor.

Kylie Jenner'ın çakma AirPods reklamı yaptığı bir Instagram hikayesi

kylie jenner story

BBC tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, lisans hakkı ihlali gerçekleşmiş olma ihtimaline karşın Jenner kardeşlere dava açmayacak. Zira gelen bilgilere göre Apple, çakma AirPods reklamı yapan sosyal medya fenomenlerine zaten uyarılarda bulunur.

Yapılan araştırmaya göre tıpkı Jenner kardeşler gibi diğer sosyal medya fenomenleri de bu ürünleri kendileri pazarlamıyor. Bunun yerine ürünleri Çin’den getirerek perakende satışını yapan sitelere bağlantı veriyorlar.

çakma airpods

Çin'den çakma ürünler getirerek internet üzerinden satışa sunan kişilerden Kevin David isimli satıcı, BBC Click’e yaptığı açıklamalarda bugüne kadar Çin’den milyonlarca dolar değerinde ürün getirip satış olmasına karşın hayatında hiç Çin’e gitmediğini ifade etti.

“Bazı arkadaşlarım bu (çakma) Airpods'lardan her ay yüz binlerce dolar kazanıyor” diyen David, bazı satıcıların ise müşterilerine ürünlerini göndermeyerek doğrudan dolandırıcılık yaptığını ifade etti.

Kaynak : https://www.bbc.com/news/technology-53596192
148
23
7
5
5
Emoji İle Tepki Ver
148
23
7
5
5