Lenovo'nun Giriş Seviyesi Telefonu K10'un Bazı Özellikleri Ortaya Çıktı

9
4
1
1
0
Bu ayın başlarında 5 Eylül tarihinde Lenovo K10 Note modelini tanıtan Lenovo, şimdilerde bu modelin biraz daha hafifletilmiş versiyonunu duyurmaya hazırlanıyor. Android Enterprise'da listelenen Lenovo K10, özelliklerinden anladığımız kadarıyla giriş seviyesi bir cihaz olarak düşünülmüş.

Bu ayın başlarında Lenovo K10 Note modelini tanıtan Lenovo, bu cihazda düşük fiyata gayet iyi denilebilecek özellikler sunmuş ve oldukça beğenilmişti. Bu cihaz henüz yeni tanıtılmış olmasına rağmen yaşanan yeni gelişmeler, Lenovo’nun bu cihazın daha hafifleştirilmiş versiyonu olan K10 modelini de yakında tanıtacağına işaret ediyor.

Cihaz, çentikli bir ekran ve nispeten kalın sayılabilecek çerçeveleri ile Google’ın Android Enterprise web sitesinde de yayınlandı. Kaynaklar, Lenovo’nun K10 modeline ait Google’dan alınmış Android sertifikalarının da yakında duyurulacağını söylüyor. Bunlara ek olarak cihazın bazı donanımsal özellikleri de ortaya çıktı.

Lenovo K10 özellikler

Lenovo K10

Google listelemelerine göre cihaz, 6,1 inçlik damla çentikli bir ekrana sahip. Ekran tasarımı olarak üst model kardeşi K10 Note’a da benzeyen K10’u K10 Note’dan ayıran en büyük tasarımsal özelliğiyse kalın çerçeveleri. %83,7’lik bir ekran/gövde oranı sunan K10 Note’a kıyasla K10’un, biraz daha kaba tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. Fakat cihazın ekran/gövde oranı henüz açıklanmadı.

Bellek kısmında 2 GB RAM kullanan K10, 32 GB’lık dahili depolama alanını da beraberinde getirecek. Günümüz şartlarında oldukça yetersiz olan bu depolama alanına ek olarak bir microSD kart desteğinin bulunup bulunmayacağıysa henüz bilinmiyor.

NFC desteğinin de bulunmadığı K10, işletim sistemi olarak en güncel versiyon olan Android 9.0 Pie kullanacak. Ayrıca cihazın arka kısmında bir parmak izi okuyucusuna yer verileceği de söyleniyor.

K10’un giriş seviyesi bir cihaz olduğunu ve uygun bir fiyatla çıkış yapacağını söyleyebiliriz. Fakat fiyatlandırma ve diğer donanımsal özellikler hakkında şimdilik bir bilgi bulunmuyor. K10 Note modelinin 180 euro civarında (yaklaşık 1.130 TL) satışa sunulduğunu göz önüne alırsak K10, bu fiyatın da altında bir etikete sahip olacaktır. Cihazla ilgili diğer bilgilerinse ilerleyen günlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/lenovo_k10_specs_image_android_enterprise_listing-news-39233.php
9
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
1
1
0