LG, Dünyanın İlk 1 ms IPS Ekranlı Oyuncu Monitörünü Duyurdu: İşte Özellikleri

36
2
0
0
0
E3 2019 kapsamında iki yeni monitörünü duyuran LG, oyun sektöründe yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor. Dünyanın ilk 1 ms gecikme süresine sahip IPS ekranlı monitörünü üreten LG, NVIDIA'nın 300'den fazla testinde başarılı oldu.

Oyun sektörü gelişmeye devam ediyor. Teknoloji üreticileri yenilikçi ürünleriyle oyuncuların gönüllerinde taht kurmaya çalışırken Güney Koreli teknoloji üreticisi LG, iki yeni oyuncu monitörü duyurdu. Monitörün detaylı özelliklerine geçmeden genel görünüşünü sizlere sunalım. İşte LG'nin duyurduğu üstün özelliklere sahip iki yeni oyuncu monitörü;

LG yeni oyuncu monitör modellerine 38GL950G ve 27GL850 ismini verdi. Bu modellerin başında yer alan 38 ve 27 ibareleri monitörlerin boyutlarını ifade ediyor. Bu da LG'nin 38 inç ve 27 inç boyutunda iki yeni oyuncu monitörü ile müşterilerinin karşısına çıkacağı anlamına geliyor. Her iki modelde oyuncuları cezbedecek türden ancak öncelikle büyük boyutlu modeli inceleyeceğiz.

LG 38GL950G monitörü dünyada ilk kez 1 ms gecikme süresine sahip olan bir Nano IPS ekrandan oluşuyor. Bununla birlikte LG UltraGear özelliğine sahip ve NVIDIA G-SYNC özelliklerini barındırıyor. LG UltraGear, renk üretimi, ultra hızlı tepki süresi ve 144 Hz yenileme hızıyla geliyor. Bu hız 175 Hz'nin üzerine çıkabiliyor. Ciddi anlamda iyi bir görüntü kalitesi sunan LG'nin bu modeli, oyunseverlerin oynadıkları oyunlardan aldığı keyfi de ciddi anlamda artırıyor. 3840 x 1600 piksel (WQHD) çözünürlüğünde olan bu oyuncu monitörü, 21:9 ekran ölçeğine, kavisli bir ekrana ve neredeyse çerçevesi olmayan bir tasarıma sahip. LG 38GL950G'de Sphere Lighting 2.0 olarak adlandırılan ve oyunun ambiyansına göre çevreyi aydınlatan bir RGB led sistemi ile birlikte geliyor. Bu led sistemi sayesinde oyuncuların oynadıklarını oyuna daha çok adapte olmaları amaçlanıyor. Tüm bu özelliklerinin yanı sıra LG'nin bu modeli, NVIDIA'nın performans ve görüntü kalitesi ile ilgili yapmış olduğu 300'den fazla testte başarılı olarak ilgili sertifikaları almaya da hak kazanmış oldu.

LG'nin 27 inç boyutundaki modeli 27GL850 ise büyük olan modele göre biraz daha düşük özellikli diyebiliriz. Ancak bu özellikleriyle bile piyasada bulunan pek çok oyuncu ekipmanından daha iyi olduğunu söylemek mümkün. NVIDIA G-SYNC teknolojisini içeren bu monitör, HDR10 teknolojisine sahip ve LG UltraGear teknolojisini de bünyesinde barındırıyor. 2560 x 1440 piksel (QHD) çözünürlüğüne sahip olan bu monitör de 144 Hz yenileme hızına sahip ve tepki süresi yalnızca 1 ms. Titremeyen, canlı ve ayrıntılı görüntüler vermek için tasarlanan LG'nin 27GL850 modeli, daha düşük bütçeli oyuncular için üretilmiş durumda.

1 Temmuz'da ön sipariş sisteminin açıklacağı LG'nin bu iki yeni oyuncu monitörleri, önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde sahiplerine ulaştırılmaya başlanacak. Fiyat bilgisi ise henüz mevcut değil.

Kaynak : http://www.lgnewsroom.com/2019/06/lg-unveils-worlds-first-one-millisecond-ips-gaming-monitor/
36
2
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
36
2
0
0
0