LG, Wing'in İkinci Ekranının Nasıl Kullanılabileceğini Açıkladı

21
5
4
2
1
LG, günün ilerleyen saatlerde duyurması beklenen T harfi şeklindeki telefonu Wing için, geliştirici portalından bazı açıklamalar yaptı. Yapılan açıklamalarda, LG Wing'in iki ekranının birden nasıl kullanılabileceğine değinildi. LG'nin yeni telefonu, kullanıcıları sevindirirken geliştiricileri yoracak gibi görünüyor.

Güney Koreli teknoloji devi LG, bir süredir gündemde olan T harfi şeklindeki telefonu Wing'i ilerleyen saatlerde duyuracak. Ekstradan ikinci bir ekrana sahip olan telefon, özellikle de tasarımıyla tüketicilerin dikkatini çekerken LG, geliştirici portalı üzerinden bu telefonla ilgili önemli detaylar paylaştı. LG'nin açıklamaları, Wing'in ekranının hangi amaçlarla kullanılabileceğini gösteriyor.

LG'nin geliştirici portalı üzerinden hazırladığı gönderi, LG Wing'in kullanıcılara önemli avantajlar sunacağını gösteriyor. Ancak bu durum, geliştiriciler için pek de geçerli değil. Çünkü LG Wing, bugüne dek görmediğimiz bir tasarıma sahip olacak. Dolayısıyla geliştiriciler, bu tür bir telefon için daha önce çalışmadılar. Hal böyle olunca da Android ekosistemindeki uygulamalar, LG Wing'in popüler olması durumunda değişmek zorunda kalacak gibi görünüyor.

LG Wing'in ikinci ekranı, bir uygulamayı her iki ekrana da bölebiliyor

LG Wing

LG'nin geliştirici portalında yer alan bilgilere göre LG Wing, iki farklı uygulamayı ekranlara yansıtabilecek. Aslına bakacak bu özellik, zaten Android ekosisteminde bir süredir kullanılabiliyor. Ancak Wing'i benzersiz kılan esas özellik, bir uygulamayı iki ekrana birden bölebilecek olması. Bu durum kullanıcılar için de önemli avantajlar sunacak. 

LG Wing'in bir uygulamayı ikiye bölebilme özelliğini şöyle düşünebiliriz. LG'ye göre bir Wing kullanıcısı, herhangi bir video oynatma uygulamasında akış bölümünü yatay ekranda, kontrol ya da sohbet bölümünü de küçük ekranda kullanabilecek. Ayrıca bir video ya da fotoğraf düzenleme uygulaması da her iki ekran üzerinde kullanılabilecek. Ancak bunun yapılabilmesi için geliştiricilerin de uygulamalarını entegre etmeleri gerekecek.

LG Wing

LG Wing'in her iki ekranda da bir uygulamayı çalıştırma yeteneği, kullanıcıların avantajına olan bir diğer durumu da sağlayacak. Bu bağlamda geliştiriciler, uygulamalarındaki reklamları ikinci ekranda gösterebilecekler. Bu sayede pek çok kullanıcının rahatsız olduğu reklamlar, uygulama deneyimini yarıda bırakmayacak. Ancak bu tür özellikler, telefonun büyük ekranı sadece yatay durumdayken kullanılabilecek. Yani bir kullanıcı, LG Wing'i tek ekranla kullanırken bu özelliklerden faydalanamayacak.

LG Wing'in merak uyandıran bir cihaz olduğu aşikar. Ancak bu telefonun sunacağı tüm özellikler, LG'nin önümüzdeki saatlerde düzenleyeceği etkinlik, T harfi şeklindeki LG Wing'in tüm teknik özelliklerine ek olarak bu telefonun fiyatını da ortaya çıkaracak. Bakalım LG'nin yeni telefonu, satış rakamlarında da beklentileri karşılayabilecek mi.

Kaynak : https://www.slashgear.com/lg-wing-developer-guide-shows-how-to-use-the-second-screen-13637868/
21
5
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
21
5
4
2
1