LineageOS, 9 Yeni Cihazda Daha Android Pie Desteği Sunuyor

12
8
0
0
0
Kişiselleştirilmiş ROM’lar arasında en çok bilinenlerden olan LineageOS, dokuz yeni cihazda daha Android Pie'ı destekleyecek. Nvidia Shield Tablet de yeniden LineageOS’un bir parçası olacak.

Kişiselleştirilmiş ROM’lar arasında önde gelenlerden bir tanesi de LineageOS. Bu sistem, oldukça aktif olan komünitesi, destek sistemi ve kullanıcılarına sunduğu performansla pek çok kişinin gönlünü kazanmayı başardı.

Yazılım, bütün cihazlar için Android Pie desteği sunamıyor. Topluluk içindeki geliştiriciler, ROM’u zamanla çeşitli cihazlar için uygun hale getiriyorlar. Pixel ve Pixel XL’in LineageOS 16 programına dahil edilmesiyle beraber, üreticiler artık güncelleme yayınlamayı bıraksa da kullanıcılar cihazlarını güncel hale getirebiliyor. Yeni güncellemeyle beraber Android Pie desteği alan cihazlar, şu anda Android 8.1 Oreo üzerine inşa edilen LineageOS 15.1 kullanan akıllı telefonlar arasından seçildi. Bu telefon modelleri şunlar oldu:

  • Xiaomi Mi 5s
  • Xiaomi Mi 5
  • Xiaomi Mi Mix
  • Xiaomi Mi 5s Plus
  • Xiaomi Mi Note 2
  • LG G2 (AT&T / T-Mobile / International / Canadian)

Bu mobil cihazların Android Pie sürümüne güncellenmesinin dışında yazılıma Nvidia Shield Tablet desteği de yeniden eklendi. 2014 yılında piyasaya çıkan bu cihazı LineageOs 15’e güncellemek oldukça karmaşık bir hal almıştı. Sistemin tablette nasıl bir performans göstereceği merak konusu olsa da 5 yıl öncesine ait bir cihaza hala destek verildiğini görmek güzel.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/04/12/lineageos-nvidia-shield-tablet/
12
8
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
12
8
0
0
0