Samsung Galaxy Note 10'un Windows 10 Özelliği Eski Galaxy Cihazlarda da Kullanılabilir

20
4
3
3
2
Samsung’un Galaxy Note 10 cihazıyla birlikte getirdiği telefon ile Windows 10 bağlantısı artık eski Galaxy cihazlarında da kullanılabilir. Tabii bu özelliği kullanabilmek için yapmanız gereken işlemler ve cihazınızın sağlaması gereken kriterler bulunuyor.

Samsung’un 2019 model amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy Note 10’da kullanıcıların ilgilisini çeken özelliklerden bir tanesi de cihazın, Windows 10 bilgisayara bağlanabiliyor olması. “Your Phone” uygulaması ve “Link to Windows” kısayolu ile birlikte Android akıllı telefonunuzu ve Windows 10 bilgisayarınızı pürüzsüzce çalıştırabilirsiniz. Artık Note 10 sahibi değilseniz dahi bu özelliği Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy Note 9 vb. cihazlarda da kullanabileceksiniz.

Nasıl kullanılabilir?

link to windows

Reddit’te açılan bir başlığa ve 9to5Google sitesinde yer alan makaleye göre, bu özelliği kullanabilmek için Galaxy cihazınızın One UI kullanıyor olması gerekiyor. Eğer ki cihazınız ilk olarak bu kıstası karşılıyorsa Google Play Store üzerinden Your Phone Companion uygulamasını indirmeniz gerekiyor. Ardından Link to Windows servisini cihazınıza “sideload” (uygulamayı bilgisayardan, Android cihaza taşıma) etmeniz gerekiyor. Eğer ki nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız, bu işlemi gerçekleştirmemenizi ya da bilen birisine yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Link to Windows butonu, kontrol merkezine eklenmiş olmalı ve Microsoft hesabınıza giriş yapmanızı istemeli. Ayrıca Windows 10 bilgisayarınızdan Your Phone uygulamasına giriş yapmanız gerekiyor. Bu uygulamayı da Microsoft Store’dan indirebilirsiniz. Tüm bu işlemleri sorunsuz olarak gerçekleştirdiyseniz bağlantınız gerçekleşmiş olmalı. Bundan sonra yapmanız gereken gerekli izinleri vermek.

Şu an için Samsung’tan Link to Windows’un eski Galaxy cihazlara gelip gelmeyeceğine herhangi bir açıklama bulunmuyor. Dolayısıyla bu işlem için en iyi yolun şimdilik bu olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Samsung olmayan cihazlar için aynı işlemleri yapmak doğru sonuçlar vermeyebilir.

Kaynak : https://androidcommunity.com/link-to-windows-shortcut-now-on-older-galaxy-devices-20190817/
20
4
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
20
4
3
3
2