Beyaz Yakalıların En Sevdiği Platform LinkedIn, Yüzlerce Çalışanını Kovacak: Çin'deki Versiyonu da Kapatılacak

2
1
1
0
0
Teknoloji dünyasında aylardır devam eden işten çıkarma furyasına LinkedIn de dahil oldu. Şirket, 700'ün üstünde çalışanını kovacağını duyururken, Çin'deki uygulaması InCareer'ı da kapatacağını açıkladı.

Teknoloji şirketlerinde son aylarda durmadan devam eden toplu işten çıkarma akımına yeni bir isim daha dahil oldu. Dünyanın en popüler iş ağı LinkedIn, toplamda 716 çalışanın işten çıkaracağını duyurdu.

Strateji değişikliği kapsamında alınan karar, şirket CEO’su Ryan Roslanky’nin imzasının bulunduğu çalışanlara gönderilen bir e-posta ile açıklandı. CEO, platformun Çin’de yer alan bağımsız versiyonu olan InCareer’ın da kapatılacağını ifade etti.

Gelir artışındaki yavaşlama gibi sebeplerden dolayı çalışanlar işten çıkarılıyor

Microsoft bünyesi altında faaliyet gösteren ve 20 bin çalışana sahip olan LinkedIn, kararın nedenleri arasında gelir artışındaki yavaşlama gibi şeylerin olduğunu aktardı. İşten çıkarmaların, satış, operasyonlar ve destek ekiplerini kapsayacağı da belirtildi. Tüm bunlar, LinkedIn’ı çalışanlarını toplu kovan şirketler arasına soktu.

Layoffs.fyi verileri, son altı ayda dünya çapında 270 binden fazla teknoloji çalışanının kovulduğunu gösteriyordu.

Roslansky, gönderdiği e-postada yapılan değişikliklerin bazı diğer bölümlerde 250 yeni iş yaratacağını da belirtti. Buralardaki alımların 15 Mayıs’ta gerçekleştirileceği aktarıldı.

LinkedIn’in Çin’deki versiyonu InCareer, rekabet yüzünden kapatılacak

Öte yandan Çin’deki InCareer’ın, sert rekabet ve ekonomik durumlardan dolayı kapatılacağı da eklendi. Tıpkı LinkedIn gibi bir iş ağı bulma platformu olan InCareer, 2021 yılında tanıtılmış ve Çin’de LinkedIn’in yerini almıştı. Ancak geçen süreçte, ülkede benzer amaçlar için hizmet eden, 120 milyon kullanıcılı Maimai gibi uygulamaların gerisinde kaldı.

Şirket, InCareer’ın 9 Ağustos’a kadar aşamalı olarak sonlandırmayı düşünüyor. Ancak Çin’de pazarlama gibi alanlarda faaliyet göstermeye devam edeceğini de ekliyor.

Kaynak : https://news.linkedin.com/2023/may/a-message-from-linkedin-s-ceo
2
1
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
0
0