Lotus'un 1.973 Beygir Gücündeki Elektrikli Canavarı Evija'nın Testleri Başladı

22
3
2
2
2
Otomobil üreticileri, son dönemde elektrikli araçlar üzerine yoğunlaşırken üretilen araçlar, otomobil tutkunlarını şaşırtmaya devam ediyor. Lotus'un 1.973 beygir gücündeki yeni süper otomobili Evija da bunlardan biri. Adeta elektrikli bir canavara benzeyen Lotus Evija'nın piyasaya sürülmeden önceki testleri başladı.

Çinli otomobil şirketi Geely'nin satın aldığı Lotus, bu değişimden sonra ürettiği araçlarında oldukça dikkat çekici özellikleri otomobil tutkunlarına sunmaya devam ediyor. Firmanın bugüne kadar üretilen araçlarının tümünden daha fazla beygir gücüne sahip olan yeni aracı Lotus Evija, aynı zamanda duyurulduğu dönemde dünyanın en güçlü arabası unvanını almıştı ancak geçtiğimiz hafta bu unvan, el değiştirmiş ve hız canavarı Aspark Owl'a geçmişti.

Yine de hâlâ dünyanın en güçlü otomobillerinden biri olan Lotus Evija sarı bir kamuflajla test edilmeye başlandı. Aracın tasarım detaylarının ortaya çıkmaması için kamuflajdan yararlanan şirket, test aşamasına geçmiş olmanın önemli bir kilometre taşı olduğunu belirtiyor.

Lotus Araç Özellikleri Yöneticisi: 'Evija, kendi alanında yeni standartlar belirleyecek kadar güçlü'

Lotus Evija

Fiziksel prototip testlerinin aracın piyasaya sürülmesi için önemli bir aşama olduğunu söyleyen Lotus Araç Özellikleri Yöneticisi Gavan Kershaw, testler boyunca amaçlarının Evija'nın her anlamda gerçek bir Lotus olduğundan emin olmak olduğunu belirtti. Aspark Owl'un seri üretimde olmadığı düşünüldüğünde dünyanın en güçlü seri üretim otomobili olma yolunda ilerleyen Lotus Evija, performans özelliklerinin yanı sıra görüntüsüyle de dikkat çekiyor.

Karbon fiber bir gövdenin tercih edildiği araçta ağırlık olabildiğince düşürülmeye çalışılmış. 1.973 beygir gücündeki elektrikli motor, hafiflikle birleştiğinde gerçekten harikalar yaratabilir. Saatte maksimum 320 km hıza ulaştığı belirtilen aracın 0'dan 300'e ulaşma süresi ise sadece 9 saniye. Tahmin edileceği üzere Lotus Evija, testlerin ardından seri üretime alındığında Nürburgring pistindeki Lamborghini Aventador SVJ'nin rekorunu da kolayca alt edecek.

2020'de üretimine başlanması beklenen bu araçtan sadece 130 adet üretilecek. Bu da Lotus'un elektrikli canavarını daha da değerli kılıyor. Aracın fiyatı hakkında henüz bir açıklama bulunmuyor.

Kaynak : https://www.motorauthority.com/news/1126163_the-1-973-hp-lotus-evija-electric-hypercar-is-real-and-undergoing-testing
22
3
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
3
2
2
2