2000+ Beygirlik Elektrikli Hız Canavarı Aspark Owl Ortaya Çıktı

24
8
2
2
1
Japonya’da üretim süreci devam eden 2000 beygirin üstüne çıkabilen elektrikli hız canavarı Aspark Owl, üretim kamuflajları içerisinde karşımıza çıktı. Araç hakkındaki söylentiler 2017 yılına kadar gidiyordu.

Elektrikli hiperotomobiller ailesinin iki yeni üyesi Japonya’dan geliyor. Şimdiye kadar bu kategoride Lotus Evija, Pininfarina Battista ve Rimac C_Two modeli araçlara şimdi de Japon Aspark’ın yeni Owl modelleri ekleniyor. 

Owl, yani Baykuş olarak isimlendirilen aracın en çabuk hızlanan seri üretim aracı olduğu söyleniyor. Elektrikli hiperotomobil salı günü Dubai Uluslararası Motor Show’da ilk defa tüketicilerin beğenisine sunuldu. Aracın fiyatı ise 2,9 milyon euro (Yaklaşık 18,33 milyon TL) olarak açıklandı. Araçtan şu ana kadar yalnızca 50 adet üretildi ancak fiyatlara bakarsak bütün araçların satılması oldukça uzun sürecek. 

Dubai’de aracın üretim versiyonu ortaya çıktı. 2017 yılında aracın ilk modeli Frankfurt’ta sergilenmişti ancak o model yalnızca bir konsept idi. Geçen zaman içerisinde Aspark aracı kusursuz hale getirmek ve performansını arttırmak için çalışmalarını devam ettirdi. Firmaya göre araç, 0’dan 100’e yalnızca 1,69 saniyede çıkabiliyor. Tabii gerçek zaman biraz daha fazla olabilir. 

Baykuş demişsiniz ama bu ejderha

aspark owl

Aracın hızlanması oldukça muhteşem. Ayrıca Aspark Owl’un gücünü aldığı 4 elektrikli motor toplamda 2012 beygir güç ve 2000n/m çekiş gücü üretiyor. Aracın en yüksek hızının ise 399 kilometre olduğu söyleniyor ki bu da Owl’u Bugatti ve Koenigsegg ile aynı kategoriye koyuyor. 

Aracın bataryası 800 voltluk, 64-kw/saatlik bir lityum iyon batarya ve üretici firmaya göre 450 kilometre menzile ulaşabiliyor. Bu tabii ki sürüş tarzına ve hızına göre değişiklik gösterebiliyor. Altında böyle bir araba olan kişiler, bataryayı çok da önemsemeyip gaza basacaktır. 

Aracın hem şasesinde hem de iskeletinde ağırlığı azaltmak amacıyla karbon fiber kullanıldı. Aspark Owl yalnızca 2,200 kilogram geliyor. Tabii bu aracın boş ağırlığı. Ayrıca isteğe bağlı olarak aracı çift süspansiyonlu ve ayarlanabilir sürüş yüksekliği sistemiyle de almak mümkün.

Aspark Owl 2020’de yollarda

aspark owl

Owl’ların üretimi İtalya, Torino’daki Manifattura Automobili Torino’da gerçekleştiriliyor. Bu tesiste daha önce Apollo araçları ve Scuderia Cameron Glickenhaus’un 003 modellerinin ilk versiyonları üretilmişti. İlk Aspark Owl’lar 2020 yılının ikinci çeyreğinde yollarda olacak. 

Aspark CEO’su Masanori Yoshida, yaptığı açıklamada “Owl’un agresif hedeflerine erişmek büyük bir meydan okumaydı. Ama 14 yıllık otomobil mühendisliği bilgisi ve Japon ve İtalyan destekçilerimizden gelen büyük destekle hepsinin üstesinden geldik.” ifadesini kullandı. Görünüşe göre Aspark Owl, elektrikli hiberotomobil pazarının önemli aktörlerinden olacak. 

Kaynak : https://www.motorauthority.com/news/1125986_2-000-plus-hp-aspark-owl-electric-hypercar-revealed-in-production-guise
24
8
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
24
8
2
2
1