Lunaparklarda Yaşanan 8 Akılalmaz Kaza

2
1
1
1
0
Güvenli sandığımız lunaparklar, yaşanan kazalarla bize bu güvenlik durumlarını sorgulatıyor.

Hepimiz lunaparkları severiz. Ailemiz veya arkadaşlarımızla eğlenmek, biraz adrenalin salgılamak için birebirdir bu eğlence mekanları. Tabii aslına bakarsanız adrenalin dediğimiz şey beynimizin tehlikeyi algıladığı anda ortaya çıkan bir salgı. Bu noktada lunaparkların esas amacı ise beynimize bunun tehlikeli olduğunu hissettirerek adrenalin salgılatmasına rağmen tehlikeli bir durumun olmaması. Ne de olsa oradaki makineleri yapan mühendisler bizim için tüm güvenlik önlemlerini alıyorlar, değil mi?

İşte bu noktada "Hani güvenliydi?" sorusunu sorduran, Son Durak'tan fırlamış dünya genelinde yaşanan korkunç lunapark kazalarına bir göz atalım: 

Cardiff Çarpışması:

Cardiff’in dönen salıncağı dünyanın en yüksek salıncağı olarak nam salmıştı. 60 metreden yüksek olan bu salıncaklar, içerisinde insanlarla beraber döndüğü sırada şiddetli rüzgarın etkisi ile çarpışmaya başladı. Eğlence severlerin adrenalin yaşamak için çıktığı bu yolda işler tersine dönerek canları için soğuk terler dökmeye başladılar.

Dev Sapanın İpinin Kopması

Kaza Fransa’da oldu. Dev sapan şeklideki eğlence oyunağının sapanın atıldığı sırada iplerinden biri koptu. Neyse ki iplerden diğeri kopmadı ve kazazedeler metrelerce ileri fırlamal yerine sadece yere çakılmakla kaldı. (!)

Roller Coaster Kazası

İskoçya’da bulunan Tsunami adındaki roller coaster raydan çıkarak 6 metreden çocuk motorsikletlerine çarptı. Kazada birçok insan yaralandı

Alton Tower Resort’ta Yaşanan Kaza

Dünyanın ilk 14 takla atan ve bununla ünlenen roller coasterında yaşanan kaza, tam da birçok gazeteci tarafına tanıtım amacıyla bindiği sırada oldu. Neyse ki kazada ölen olmadı.

Londra Lunapark’ı Kazası

Londra’da bir işçi, çocuk arabalarından birini roller coaster raylarından çıkarırken bir anda yere çakıldı. Yerin raylara göre yüksekliğini yanlış hesaplayan işçi, maalesef kazada can verdi.

Roller Coaster’dan Düştü

Kaza New York’ta oldu. Tüm kemerleri takılı, tüm güvenlik önlemleri alınmış olmasına rağmen bir kişi roller coasterdan sert bir şekilde düşerek ağır yaralandı.

Superman Kazası

ABD’nin Kentucky eyaletinde bulunan Six Flags eğlence merkezindeki Superman adındaki oyuncağındaki kablolar bir anda koptu. Birçok kişi yaralandı.

Çocuk Roller Coasterı

Küçük bir çocuk oyuncağa bindi ve oyuncak dengesini kaybederek devrildi. Kazanın nedeni olan lunapark operatörünün deneyimsiz olduğu ortaya çıktı.

Sonuç olarak bu eğlence ve adrenalin merkezleri olan lunaparklarda özellikle oyuncaklara ait bakımların iyi yapılması, görevli kişilerin operatörlük konusunda oldukça deneyimli olması gerekiyor. Yaşanabilecek ufak bir aksaklık birçok hayata mal olabilecekken Son Durak filmini de gerçek hayata bu şekilde taşıyabiliyor.

Kaynak : http://www.viralgrip.com/8-most-shocking-accidents-in-carnival-and-amusement-park-rides/5/
2
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
1
1
0