macOS Catalina'nın 5. Geliştirici Betası Yayınlandı

3
1
0
0
0
Apple ekosisteminin beklenen işletim sistemi sürümü macOS Catalina'nın yayınlanmasına her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Catalina'nın 5. beta sürümünün yayınlanmasıyla beraber yeni özellikler de işletim sistemine ekleniyor.

İşletim sistemlerinin son kullanıcının cihazına kusursuz bir şekilde ulaşabilmesi için beta yazılım programına sahip olan Apple, bu program ile işletim sistemlerinin bütün hatalarını kısa sürede gideriyor.

Uygulama geliştiricileri için ise özel bir beta sürümü yayınlayan Silikon Vadisi devi şirket, bu sayede geliştiricilerin uygulamalarını yeni işletim sistemi sürümüne ve sürümün özelliklerine uyarlamasına olanak tanıyor.

macos catalina

Apple'ın masaüstü işletim sistemi olan macOS için de bu programı sürdüren Apple, bugün macOS'un yeni sürümü Catalina'nın 5'inci geliştirici betasını geliştiricileri için yayınladı.

Geliştirici beta profili hâlihazırda cihazlarında yüklü olan kullanıcıların bu yazılım sürümünün yayınlandığına ve indirip isteyip istemediklerine dair bir bildirim alacaklar.

macos catalina

Güncelleme için bildirim almayan kullanıcıların ise Sistem Ayarları üzerinden el ile yazılım güncellemesi kontrolü yapabilecekleri belirtiliyor.

Henüz yeni özellikleri keşfedilmemiş olan macOS Catalina Geliştirici beta 5 için geliştirici hesabı sahibi kullanıcılar an itibariyle işletim sistemi sürümü içerisinde tur atıyorlar. Yeni sürümle beraber gelen önemli özellikleri yine sizlerle paylaşıyor olacağız.

Kaynak : https://9to5mac.com/2019/07/31/macos-catalina-beta-5/
3
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
1
0
0
0