Dostlarımıza Yardım Eli: Manavgat'ta Türkiye'nin İlk Hayvanlara Özel Sahra Hastanesi Kuruldu

56
4
1
1
0
HAYTAP, yangın ve onun oluşturduğu dumandan etkilenen hayvanlara yardım eli uzatmak adına Manavgat'a Türkiye'nin ilk hayvanlara özel sahra hastanesini kurdu. Söz konusu sahra hastanesi, ölümün kıyısından dönen dostlarımızı hayata döndürmeyi amaçlıyor.

Türkiye, tam bir haftadır Manavgat'ta başlayan ve onlarca farklı noktada kendisini göstermeye devam eden yangın felaketi ile yüzleşiyor. Yangınlar sırasında odak çoğunlukla yanan ağaçlarda ve söndürme çalışmalarında kendisini tehlikeye atan yardım personelinde olsa da en az bizler kadar bu topraklara ait olan hayvanlarımız da yangınlardan son derece olumsuz etkileniyor, pek çoğu hayatını kaybediyor.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), yangından etkilenen dostlarımıza yardım eli uzatabilmek adına Manavgat merkeze Türkiye'nin ilk tam teçhizatlı hayvanlara özel sahra hastanesini kurdu. Yangında yaralanan hayvanlar için ücretsiz tedavi hizmeti sunan sahra hastanesi, yangın nedeniyle evlerini kaybeden, hayatlarını ise zar zor kurtaran hayvan dostlarımızı kazanmayı amaçlıyor.

Yangından kurtarılıp tedavi edilen hayvanlar, Bursa'ya götürülecek

manavgat haytap

Söz konusu sahra hastanesinde yangından ya da dumandan etkilenen hayvanlara ilk müdahale gerçekleştiriliyor. Ayrıca söz konusu hastanede ameliyat ve yoğun bakım üniteleri de bulunuyor. Söz konusu hastanede tedavisi gerçekleştirilen hayvanlar, sahiplerine verilmek yerine HAYTAP'ın Bursa'daki 'Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne götürülecek. 

HAYTAP Başkanı Ahmet Kemal Şenpolat, kurmuş oldukları sahra hastanesi ile ilgili şu şekilde konuştu:

"Biz HAYTAP olarak 3 gündür Marmaris, Manavgat ve Osmaniye'de örgütlenip bölgede saha taraması yaptık. Birçok hayvanın yangınlardan zarar gördüğünü gördük. Arkadaşlarımızla anında yaralı hayvanlara müdahale etmeye çalıştık. Bu hayvanlar arasında çiftlik hayvanları dışında kaplumbağa, tavşan, kedi ve köpekler vardı. Oldukça fazla hayvanın zarar gördüğünü görünce, buraya Türkiye'de ilk defa sahra çadırı kurduk, içinde yoğun bakım ünitesi ve ameliyat masasına kadar her şeyin olduğu bir yer.

"Hayvan dostlarımızın da bir şekilde tedaviye ihtiyacı olduğunu, acı çektiğini herkes tarafından bilinmesini istiyoruz"

manavgat sahra hastanaesi

Arkadaşlarımız burada hayvanların yanık, serum gibi tedavilerini yapıyorlar. Aynı çadırın bir benzerini de Marmaris'te kuracağız. Hayvanlar sadece kedi ve köpeklerden oluşmamaktadır. Çiftlik hayvanları dahil olmak üzere bu canların canı ciddi biçimde yanmaktadır. Koyunlar arasında bacakları kırılanlar, vücutları yananlar, sesi çıkmayan hayvanlarla karşı karşıyayız. Belediyelerin, bakanlıkların kedi ve köpekler için bakım merkezleri oluyor ama bu hayvanlar için de böyle yerlerin yapılması lazım. Biz burada öncülük yapmaya çalışıyoruz.

Böyle doğal afetlerin meydana geldiği durumlarda çok çok arka planda kalan hayvan dostlarımızın da bir şekilde tedaviye ihtiyacı olduğunu, acı çektiğini herkes tarafından bilinmesini istiyoruz. Bu hayvanları kurtarabilirsek hepsini HAYTAP'ın 'Emekli Hayvanlar Çiftliği'ne nakledeceğiz. Ömürlerinin geri kalan kısmını hiçbir eziyet görmeden, kesilmeden, acı çekmeden bizlerle beraber yaşayacaklar."

Kaynak : https://www.evrensel.net/haber/439343/hayvanlar-icin-turkiyenin-ilk-sahra-hastanesi-manavgatta-kuruldu
56
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
56
4
1
1
0