Marvel Hayranlarından Kafa Yakan 'Loki' Teorisi

33
6
5
4
0
Marvel Sinematik Evreni’nin (MCU) kurnazlık tanrısı Loki, Avengers: Infinity War’da ölmüş ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğmuştu ancak Anthony ve Joe Russo kardeşler, Loki’nin makus kaderinden kaçmasını engelleyecek akıllıca bir yol bulmuş olabilir.

Marvel Studios, Spider-Man: Far From Home filmiyle Marvel Sinematik Evreni’nin (MCU) üçüncü perdesini resmen kapatmıştı. Yakın zaman sonra Disney+ platformunda yayınlanacak olan Loki serisi, dördüncü aşamanın ilk halkalarından biri olacak. Merakla beklenen dizide kahramanımızın bir zaman yolculuğu yapacağı uzun zamandır konuşuluyordu. Hatırlayacağınız üzere Loki, Avengers: Endgame’de uzay taşı yani Tesseract ile ortadan kaybolmuştu. 

MCU’nun dördüncü aşamasının nasıl şekilleneceğini henüz bilmiyoruz. Yine de gelecek film ve dizilerde Thanos düzeyinde bir tehditin olmayacağını net bir şekilde söyleyebiliriz. Yani yakın gelecekte ortaya çıkacak olan kötü adam her kim olursa olsun, muhtemelen evrenin yarısını yok etmek istemeyecek. Yine de bu, Loki’nin bir sonraki büyük tehdit olmasına engel değil.

mcu

Bugün ortaya atılan yeni bir teori, Disney+’ta yayınlanacak olan serinin Loki'nin bambaşka bir kötü adama dönüşmesine zemin hazırlayacağını iddia ediyor. Söz konusu teoriye göre bu karakter, Kang the Conqueror olacak. 

Fantastik Dörtlü evrenin kötü karakteri olan Kang the Conqueror, Thanos'un ardından MCU’nun yeni kötüsü olarak gösteriliyor. Asıl adı Nathaniel Richards olan ve Earth-6311 adında alternatif bir gerçeklikte dünyaya gelen karakter, farklı kişiliklere bürünerek yaşadığı birçok maceranın ardından bizim günümüze gelmişti. 

loki dizisi

Endgame’de yapılan zaman yolculuğu, Kang'ın MCU'ya gelmesini tetikleyen olay olabilir. Alternatif olarak, Loki'nin daha sonraki zaman yolculuğu maceraları ve boyut atlaması, Kurnazlık Tanrısı’nı Kang the Conqueror’a dönüştürebilir.

Tabii, tüm bunların mantık sınırlarını zorlayan bir teorinin ürünü olduğunu hatırlatmakta fayda var; ancak yine de düşünmeye değer. Başrolünde Tom Hiddleston’u izleyeceğimiz Loki dizisi, 2021 baharında Disney+’ta yayınlanacak.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/60574-marvel-phase-4-loki-theory-kang-the-conqueror-avengers-5
33
6
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
33
6
5
4
0