Meizu, 16s Pro ve Flyme OS 8'in Lansman Tarihini Duyurdu

6
1
1
1
0
Son dönemde ürettiği cihazlarla adından söz ettiren Çinli üretici Meizu, yoluna tam gaz devam ediyor. Markanın Android kaynaklı işletim sistemi Flyme OS'un 8. sürümünün, Meizu 16s Pro ile birlikte önümüzdeki çarşamba günü kullanıma sunulacağı doğrulandı.

Çinli akıllı telefon üreticisi Meizu, orta segmentte konumlandırılan cihazlar ile tanınıyor. Son olarak Meizu 16s’i piyasaya süren Çinli firmanın, kendi Android tabanlı işletim sistemi olan Flyme OS 8’i de yakın bir tarihte piyasaya süreceği söyleniyordu. Öyle ki Flyme OS 8’in piyasaya sürülme tarihi için sürekli yılın son çeyreği işaret ediliyordu.

Anlaşılan daha fazla beklemek istemeyen Meizu, işletim sistemini beklenenden daha önce, yeni çıkacak olan cihazı Meizu 16s Pro ile kullanıma sunacak. Bugün ortaya atılan iddialara göre şirket, Meizu 16s Pro ve Flyme OS 8’in lansmanını 28 Ağustos’ta gerçekleştirecek.

Flyme OS 8’de ne tür değişiklikler olacak?

Flyme OS8

Android tabanlı bir işletim sistemi olan Flyme, geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan 7. sürüm ile birlikte oldukça kararlı ve stabil bir hâle gelmeyi başarmıştı. 8. sürümde daha düz kullanıcı arayüzü ögeleri içerecek olan Flyme OS 8, ayrıca Google’ın materyal tasarımı estetiğini izleyecek.

Ek olarak arayüz, daha temiz bir görünüm için daha az sayıda bileşen ile basitleştirilecek. Navigasyon ve durum çubuklarında da birkaç ince ayar yapan Meizu, 8. sürümde uygulama simgelerini de yeniden gözden geçirecek. Ayrıca arka plan işlemlerini yönetmeye ve uzun süreli kullanımlara yardımcı olan One Mind iyileştiricisinin de yeni bir sürümünün geleceği sızıntılar arasında yer alıyor.

Meizu 16s Pro’nun Geekbench sonuçları da ortaya çıktı:

Meizu 16s Pro

Ayrıca aynı kaynak, Flyme OS'un yeni sürümüyle birlikte çıkması beklenen Meizu 16s Pro’nun Geekbench test sonuçlarını da paylaştı. 8 GB RAM bulunacak cihaz, gücünü Snapdragon 855+ işlemcisinden alacak. İşletim sistemi kısmında Android 9 yazan cihazın test sonuçları, Flyme OS 8'in aynı zamanda Android 9 versiyonuna dayandığını da kanıtlıyor.

Meizu 16s Pro ve Flyme OS 8 işletim sisteminin, bu hafta çarşamba günü tanıtılacağını tekrar hatırlatmak isteriz. Bu süreçte tanıtımdan sonra ortaya çıkan gelişmeleri de sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/flyme_os_8_to_debut_on_august_28_alongside_meizu_16s_pro-news-38865.php
6
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
1
1
1
0