Microsoft, Edge'in Çökmesine Neden Olan Sorunun Giderildiğini Açıkladı

19
2
2
0
0
Microsoft, Chromium tabanlı Edge'de Google'ın varsayılan arama motoru olarak kullanılmasını imkansız hale getiren çökme sorununun giderildiğini açıkladı. Kullanıcıların neden böyle bir sorun yaşadıklarını açıklamayan teknoloji devi, sorunun devam etmesi durumunda kendilerine bildirilmesini istiyor.

Sabah saatlerinde sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un yeni internet tarayıcısında yaşanan bir çökme sorunundan bahsetmiştik. Bu çökme sorunu; Google'ın varsayılan tarayıcı olması durumunda, adres çubuğundan arama yapılmaya çalışıldığı zaman meydana geliyordu. Microsoft şimdi, bu konuyla ilgili yeni bir açıklama yaparak sorunun giderildiğini açıkladı.

2020 yılının ilk günlerinde yayınlanan Chromium tabanlı Edge'de yaşanan çökme sorununun neden kaynaklandığı bilinmiyor. Microsoft, hatanın giderildiğini açıklamış olsa da sorunun neden kaynaklandığına değinmedi. Açık konuşmak gerekirse kullanıcıların da bu durumun nedenini pek merak etmediklerini söyleyebiliriz. Çünkü Microsoft'a göre artık, söz konusu sorun yaşanmıyor ve Google, varsayılan arama motoru olarak kullanılmaya devam edilebilir.

Microsfot Edge

Kullanıcılardan gelen ilk raporlara göre Edge'de yaşanan sorun, işletim sisteminden kaynaklı değildi. Çünkü hem Windows hem de macOS kullanıcıları, bu sorundan muzdarip olduklarını belirtmişlerdi. Edge'in çökmesine neden olan bu sorunu daha da ilginç kılan şeyse, varsayılan arama motorunun sadece Google olduğunda çökmenin yaşanmasıydı. Kullanıcılar, Microsoft'un Bing isimli arama motorunu ya da diğer alternatifleri kullandıklarında bu tür bir sorun yaşamıyorlardı.

Microsoft tarafından yapılan açıklamalarda, sorunun çözüldüğü ve eğer bu süreçte tarayıcı ayarlarında bazı değişiklikler yapıldıysa, bu değişikliklerin geri alınabileceği ifade edildi. Yani sizler de bu sorunla karşı karşıya kaldıysanız ve tarayıcınızın ayarlarını kurcaladıysanız, artık bu ayarları eski haline çevirebilirsiniz.

Microsoft Edge

Microsoft, Chromium tabanlı Edge'in çökmesine neden olan sorunu çözdüğünü açıkladı ancak bu çözüm kalıcı olmayabilir. Çünkü Microsoft, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda sorunun yaşanmaya devam etmesi durumunda kendilerine bildirilmesini istiyor. Yani Google arama motorunun varsayılan olarak kullanılmasını imkansız hale getiren sorun, ilerleyen saatlerde yeniden patlak verebilir.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/microsoft-weve-fixed-mystery-bug-crashing-edge-when-google-search-is-set-as-default/#ftag=RSSbaffb68
19
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
19
2
2
0
0