Microsoft, Çocukların Nefret Edip Ebeveynlerin Hayran Olacağı 'Family Safety' Uygulamasını Yayınladı

31
18
4
1
1
Microsoft, geçtiğimiz aylarda test etmeye başladığı yeni uygulamasını yayınladı. "Family Safety" olarak isimlendirilen uygulama, ebeveynlere büyük kolaylıklar sağlıyor. Bu uygulama sayesinde çocukların bir cihazda ne kadar vakit geçirebileceği senkronize olarak kısıtlanabiliyor.

Bundan birkaç ay önce sizlerle paylaştığımız bir haberimizde, ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un ebeveynler için bir uygulama geliştirdiğinden ve önizleme sürümü kapsamında bu uygulamayı yayınladığından bahsetmiştik. Microsoft şimdi, bu uygulamanın gerekli testlerini tamamladı ve uygulamayı kararlı sürüm olarak kullanıcıların beğenisine sundu. Şimdi hep birlikte, bu uygulamanın neler vadettiğine yakından bakalım.

Microsoft'un ebeveynler için geliştirdiği yeni uygulama, "Family Safety" (Aile Güvenliği) olarak isimlendiriliyor. Ebeveynlere, ekran süresi ve uygulama kısıtlama gibi özellikler sunan bu uygulama, çocukların pek de seveceği türden değil. Ebeveynler, bu uygulama ile çocuklarının teknoloji ile ilişkilerini kontrol altında tutabilecekler çünkü Microsoft, bu uygulamayı epey geniş kapsamlı olarak geliştirmiş durumda.

Microsoft Family Safety

Microsoft Family Safety ile detaylı raporlar incelenebiliyor, kısıtlamalar getirilebiliyor

Ebeveynler, Microsoft'un Family Safety uygulaması ile çocuklarının bir akıllı telefonu ya da tableti, hatta Xbox ve bilgisayarlarını ne kadar süreyle kullandıkları hakkında detaylı raporlar elde edebilecekler. Hatta Microsoft, bu uygulamayla birlikte ebeveynlere sınır koyma imkanı da sağlıyor. Yani bir çocuğun akıllı telefon, bilgisayar, tablet ve Xbox başında ne kadar vakit geçirebileceği ebeveyn tarafından belirlenebilecek. Üstelik bu işlem, farklı cihazlarda senkronize olarak çalışacak.

Microsoft Family Safety uygulamasının özellikleri sadece sınır koymakla ilgili değil. Microsoft, şu an için sadece Edge tarayıcısında çalışan bir arama filtreleme özelliği geliştirmiş. Ebeveynler bu sayede, Edge'i kullanan çocuklarının internet aramalarına filtre koyabilecekler. Bu sayede çocuklar, sadece ebeveynlerinin izninde olan siteleri ziyaret edebilecekler.

Microsoft Family Safety

Bu uygulama ile çocukların neden oldukları yüklü faturalar tarih olacak

Zaman zaman sizlerle paylaştığımız haberlerimizde, ebeveynlerin telefonlarıyla oynayan çocukların binlerce liralık faturalara neden olmasından bahsediyoruz. İşte bu durumu da görmezden gelmeyen Microsoft geliştiricileri, Family Safety ile harcama yapılmasını kilitleyebiliyor. Bu sayede ebeveynler, bu tür harcamalarla karşı karşıya kalmıyorlar. 

Microsoft Family Safety, tüm bu etkileyici özelliklerinin yanı sıra aile üyeleri arasında konum paylaşmaya da imkan tanıyor. Çocuklar, bu özellik sayesinde konumsal olarak takip edilebiliyor. Microsoft, bu özelliğin kapsamını genişleteceğini ve bir çocuğun, belirli lokasyondan ayrıldığında ebeveynine bildirim gönderileceğini ifade ediyor.

Microsoft Family Safety uygulamasını hemen aşağıdan indirebilirsiniz

Kaynak : https://www.theverge.com/2020/7/28/21344757/microsoft-family-safety-app-ios-android-download-features
31
18
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
31
18
4
1
1