Microsoft, Mobil Office Uygulamalarına Karanlık Mod Desteği Getiriyor

7
2
2
0
0
Teknoloji devi Microsoft, mobil Office uygulamalarına karanlık mod desteği getireceğini açıkladı. Karanlık mod desteği, bugün itibarıyla Outlook uygulamasına sunulacak ancak diğer uygulamalar, bu desteğe birkaç ay sonra sahip olacaklar.

Akıllı telefon sektörü özellikle son birkaç yıldır karanlık modla gündeme geliyor. Özellikle batarya kullanımı açısından daha avantajlı olduğu düşünülen bu özellik, son dönemlerde özellikle akıllı telefon üreticilerinin yakın takibinde. Android işletim sistemli akıllı telefon üreten şirketler, kendi arayüzlerinde karanlık modu devreye koyarken, benzer şekilde Apple da iOS 13'le birlikte karanlık mod özelliğini kullanıcıların hizmetine sunacak.

Karanlık mod, sadece akıllı telefon üreticilerinin takibinde olan bir özellik değil. Pek çok uygulama geliştiricisi de uygulamalarına karanlık mod desteği eklemek için çalışmalarını sürdürüyor. Şimdiyse bu şirketler arasına teknoloji devi Microsoft da katıldı. Microsoft hem web hem de mobil Office uygulamalarına karanlık mod özelliği getirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

microsoft office

Microsoft tarafından yapılan açıklamalara göre karanlık mod desteği, önümüzdeki aylarda hem Android hem de iOS için geliştirilmiş olan uygulamalarda kullanıma hazır olacak. Bu açıklamaya göre ilerleyen dönemlerde kullanıcıların sıklıkla kullandıkları Word, Powerpoint, Excel ve Outlook gibi uygulamaların tamamı, karanlık mod desteğine kavuşmuş olacaklar.

Outlook için karanlık mod desteği, kullanıcıların manuel olarak karanlık moda geçebilecekleri bir toggle'la birlikte gelecek. Ancak Outlook uygulamasındaki karanlık mod desteği bununla sınırlı olmayacak. Uygulama, telefonun tasarım stillerine göre otomatik olarak karanlık moda geçebileceği gibi, Android işletim sisteminde telefonun güç tasarrufu modunda alınması halinde de otomatik olarak etkinleşebilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft Office Tasarım Başkanı Jon Friedman, Office uygulamaları için karanlık modun kolay olmadığını çünkü Microsoft kullanıcılarının tamamen siyah bir görünüm istemediklerini açıkladı. Bazı karanlık mod desteğinin fazlasıyla neon bazılarınınsa aşırı parlak olduğunu söyleyen Friedman, Microsoft ürünlerinin sahip olacağı karanlık mod desteğininse kullanıcıların her ortamda kullanabilecekleri tarzda geliştirildiğini açıkladı. 

Kullanıcılar, diğer Office uygulamaları için bir süre daha bekleyecekler. Ancak Outlook uygulamasının karanlık modu, bugün itibarıyla hem iOS hem de Android platformları için kullanıma sunulacak. 

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/microsoft-announces-dark-mode-for-outlook-word-excel-on-ios-and-android-527184.shtml
7
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
7
2
2
0
0