Pandemi Microsoft'a Yaradı: Şirketin Piyasa Değeri 2 Trilyon Doları Aştı

21
8
6
4
1
Microsoft'un piyasa değerinin 2 trilyon doların üzerine çıktığı açıklandı. Şirketin hisse senetlerinin son işlem gününü 265 doların üzerine kapatması, şirketin tarihe geçmesini sağladı. Microsoft'un bu kadar büyümesinin en büyük nedeni, koronavirüs pandemisi.

Şu sıralar daha çok Windows 11 meselesiyle gündemde olan Microsoft, sektörel başarılarına bir yenisini daha ekledi. Şirketin piyasa değeri, 2 trilyon doların üzerine çıkarak adını tarihe yazdıran Microsoft, böylelikle 2 trilyon doları aşan piyasa değerine sahip ikinci ABD'li şirket oldu. Bunların ilki, tahmin edilebileceği üzere Apple'dı.

Microsoft, bundan iki yıl önce 1 trilyon dolarlık piyasa değerini aşarak tarihinde bir ilke imza atmıştı. Dün borsalarda işlem gören Microsoft hisselerinin yüzde 1,1 artışla 265 doların üzerine çıkması, şirket için yeni bir rekor kırılmasını sağlamış oldu. Bir dipnot olarak, şirket hisselerinin pandeminin başladığı Mart 2020'den bu yana yüzde 64 değerlendiğini belirtelim.

COVID-19, Microsoft'a yaradı

Microsoft

Uzmanlara göre koronavirüs pandemisi nedeniyle insanların eve kapanmak zorunda kalmaları, en çok da Microsoft'un işine yaradı. Zira bu sayede şirketin sattığı hizmetlere gösterilen ilgi arttı. Office uygulamalarından oyun platformuna ve bizzat Microsoft'un piyasaya sürdüğü oyunlara kadar aklınıza gelebilecek tüm hizmetlerin satışının artması, Microsoft'un işine geldi. 

Microsoft CEO'su Satya Nadella, mart ayında yaptığı bir açıklamada COVID-19 pandemisinin dijitalleşmeyi daha da önemli hale geldiğini söylemişti. Pandeminin üzerinden 1 yıl geçtiğini hatırlatan Nadella, buna rağmen dijital ürün satışlarında hiçbir yavaşlama olmadığını ve artık her şeyin dijitallik üzerine kurulmaya başladığını belirtmişti. Şirketin piyasa değerinin 2 trilyon doların üzerine çıkmış olması, Nadella'nın ne kadar haklı olduğunu gözler önüne seriyor.

Kaynak : https://edition.cnn.com/2021/06/22/tech/microsoft-2-trillion-market-cap/index.html
21
8
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
21
8
6
4
1