Beklenen Oldu: Microsoft, Windows 11 İsmini Resmen Doğruladı

71
31
10
8
2
Microsoft, Windows 11 ile ilgili yeni bir gelişmeye imza attı. Azure hizmetinin GitHub'daki destek belgesinde güncelleme yapan şirket, bu belgeye "Windows 11" ibaresini ekledi. Ayrıca Japonya'daki telif hakkı bildirimi de Windows 11'i resmen doğruluyor.

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un 24 Haziran'da tanıtmaya hazırlandığı yeni işletim sistemiyle ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Şirket, tüketicilerin uzunca bir süredir tartıştıkları "Windows 11 olacak mı olmayacak mı?" konusunu nihayete erdirdi. İki farklı gelişme, Microsoft'un Windows 11 ismini resmen doğruladığını gözler önüne seriyor.

Microsoft, bundan aylar önce yaptığı açıklamalarda Windows 10'dan sonra yeni bir işletim sistemi çıkmayacağını açıklamıştı. Şirkete göre Windows 10'dan sonraki dönem, Windows 10'un gelişmiş versiyonları olacaktı. Ancak durum pek de böyle olmamış ve Microsoft'un planları değişmiş gibi görünüyor. Zira Microsoft'un GitHub hesabı ile şirketin Japonya'daki "DMCA", yani Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası ile ilgili bir girişimi, Windows 11'i resmen onaylıyor.

GitHub'da onaylanan Windows 11 ibaresi

Windows 11

Microsoft, Azure hizmetiyle ilgili oluşturduğu bir destek belgesinde, Windows 11 ibaresini açıkça geçirdi. Bu belge, muhtemelen yanlışlıkla yayınlanmış olacak ki saatler içerisinde kaldırıldı. Ancak belgenin sızdırılması, Microsoft'un belgeyi kaldırmasını işlevsiz kıldı. Zira yukarıda gördüğünüz Azure belgesi, Windows 11'i resmen doğruluyor.

Geçtiğimiz günlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, Microsoft'un Windows 11 ISO'sunu paylaşan internet sitelerine telif hakkı bildirimi gönderdiğinden bahsetmiştik. Şirket, Japonya'da yaptığı girişimlerde Windows 11'in ISO dosyası için, "Henüz yayınlanmamış Windows 11'in sızdırılmış bir kopyası" ibaresini kullanmıştı. İşte bu da Windows 11'in resmen geleceğinin başka bir ispatı.

Kaynak : https://mspoweruser.com/microsoft-once-again-confirms-windows-11-name-in-support-document/
71
31
10
8
2
Emoji İle Tepki Ver
71
31
10
8
2