Microsoft, Skype’ın Yeni Logosunu Android ve iOS’a Getirdi

16
5
5
0
0
Mesajlaşma uygulaması Skype, yeni bir logo tasarımın geçiş yaptı. Bu yeni logo şimdi Android ve iOS uygulamaları için de kullanılmaya başlandı.

Microsoft, son dönemde pek çok uygulamasının simgesini baştan tasarlıyor. Yeniden tasarlanan uygulamalara son uygulama ise Skype oldu. 2018’in kasım ayında Office uygulamalarının ikonlarını yeniden tasarlayan Microsoft, şimdi de görüşme ve mesajlaşma uygulaması Skype’ın uygulama ikonunu değiştirdi. 

Şirket, güncellenen bu ikonları şimdi de iOS ve Android platformları için sunmaya başladı. Bu haftanın başlarında iOS için başlatılan yeni ikon güncellemesi, şimdi de Android sahiplerinin cihazlarında görünmeye başladı. Şu anda Google Play’de eski ikon görünmeye devam etse de uygulamayı indirip telefonunuza kurduğunuzda karşınıza yeni simge çıkıyor. Microsoft’un çok yakında Google Play’de de ikonunu güncellemesi bekleniyor. 

skype

Yeni İkon Nasıl?

Özellikle 2000’li yılların başında bol kabartmalı ve karışık logolar çok popülerdi. Son yıllarda ise tüm bu aşırılıktan uzaklaşan firmalar vektörel odaklı tasarımlara kaymaya başladı. Ayrıca mobil uygulamaların artmasıyla kare formatında logolar da yerlerini yuvarlak temaya sahip logolara bıraktılar. Skype’ın son logosu da bu trende uygun olacak şekilde tasarlanmış, hem son derece sade hem de günümüz tasarım anlayışına uygun bir şekilde geliştrilmiş. Eski logonun vektörel temasını biraz daha gölge ile destekleyen Skype, uzun bir süre bu logoyla karşımıza çıkacak gibi duruyor.

Kaynak : https://www.neowin.net/news/microsoft-brings-its-new-skype-icon-to-android-and-ios
16
5
5
0
0
Emoji İle Tepki Ver
16
5
5
0
0