Microsoft, Türkiye'deki Oyuncuların Birbirine Oyun 'Hediye Etmesini' Yasakladı: Türkiye Mağazası, Yabancıların 'Ucuzluk Pazarına' Döndü!

51
26
15
7
7
Microsoft, Türkiye'deki Oyuncuların Birbirine Oyun 'Hediye Etmesini' Yasakladı: Türkiye Mağazası, Yabancıların 'Ucuzluk Pazarına' Döndü!
Microsoft, Türk Lirası'nın değer kaybıyla yurt dışındaki oyuncuların akınına uğrayan Türkiye mağazasında tartışma yaratan bir önlem(!) aldı. Türkiye mağazasında oyunlar artık başka oyunculara hediye olarak satın alınamıyor.

Ülkelerin yerel para birimleri arasındaki fark ve şirketlerin bu farkı kapatmak için uyguladıkları yerel fiyatlandırma, çeşitli kişiler tarafından avantaj sağlamak için kullanılabiliyor. Kişiler, daha 'değersiz' para birimi ile alışveriş yaparak aynı ürünü kendi para birimine göre daha ucuza satın almış oluyor.

Bu durum özellikle yerel fiyatlandırma uygulamasının sıkça yer aldığı oyun dünyasında rastlanabilirken Microsoft, bu soruna bugün ilginç ve tartışmalı bir çözümle yaklaştı. Microsoft’un Türkiye ve Arjantin’deki mağazalarında önemli bir değişiklik yaptığı görüldü.

Microsoft, Türkiye ve Arjantin’de oyunlar için hediye olarak satın alma seçeneğini kaldırdı:

  • Sol: Almanya mağazası, Sağ: Türkiye mağazası

SomosXbox tarafından gündeme taşınan haberde Microsoft’un Türkiye mağazasında ‘Hediye olarak satın al’ seçeneğini kaldırdığı bildirildi. Aynı durumun Türkiye’nin yanı sıra Arjantin’de yaşandığı ifade edildi. Yaptığımız kontrollerde durumu biz de doğruladık.

 Microsoft, konu hakkında bir açıklama paylaşmadı. Fakat yapılan yorumlar, şirketin bu kararı ‘ucuza oyun almanın’ önüne geçmek için yaptığı yönündeydi. Zira yurt dışında pek çok oyuncu ve hatta satıcı, bir oyunu birden çok sayıda hediye olarak satın alıyor, sonrasında hediye olan kodları yüksek fiyattan başkalarına satıyordu.

Microsoft’un yeni yaptığı değişikliğin geçici mi yoksa kalıcı mı olduğu bilinmiyor.

Kaynak : https://www.somosxbox.com/microsoft-retira-la-opcion-comprar-como-regalo-de-las-xbox-stores-de-turquia-y-argentina/967653
51
26
15
7
7
Emoji İle Tepki Ver
51
26
15
7
7