Microsoft’un İlk Resmi 'Windows Core OS' Açıklamasının Özeti (Türkçe)

24
17
5
4
0
Microsoft yaşanan teknolojik gelişmelere ayak uydurmak adına kullanıma sunacağı yeni işletim sistemi hakkında ilk resmi açıklama geldi. Bu açıklamayı sizin için Türkçe olarak özetledik.

Microsot’un gelecek planları, teknolojik cihaz kullanan herkesi yani hemen hemen her insanı yakından ilgilendiriyor. Yakın zamanda Google ile ciddi bir rekabete tutuşacak Microsoft, Android’in yerini alacak Fuchsia karşısında Windows 10’un yerini alacak Windows Core OS ile atak yapacak.

Elbette ilk resmi açıklamada rekabete ilişkin çok detay yok. Ancak yine de Microsoft’un durumu ne kadar ciddiye aldığı anlaşılıyor. Lafı çok uzatmadan Microsoft’un açıklamasını sizlerle paylaşalım.

  • Açıklama öncesinde, Windows Core OS hakkındaki ilk detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

"Yeni modern PC’ler ve inovatif cihazlarla genişleyen ekosistem, gelecekteki ihtiyaçları karşılamak adına yeni bir işletim sistemi inşa etme ve pazara sunma ihtiyacı doğurdu. Kullanıcıların temel ihtiyaçlarını ve beklentilerini cihazlarından karşılamalarını sağlayacak, insanı merkezine alan deneyimler sunacak bir işletim sisteminden söz ediyoruz. Yeni işletim sistemi, arka planda sorunsuz şekilde, hiçbir şeyi bölmeden gerçekleşecek kesintisiz güncellemeler içerecek! Aynı zamanda varsayılan olarak güvenli, uygulamalardan bağımsız bir güvenlik sistemiyle, yaşam boyu saldırılara karşı koruma sağlayacak modern bir işletim sistemi olacak. 

Wi-Fi, 5G LTE gibi teknolojiler sayesinde sürekli bağlı kalacak, kullanıcılar kopukluklar için endişelenmeyecekler. Bütün kullanıcıların cihazları birbirlerine bağlı olacak. Kullanıcılar, cihazlarını ellerine aldıklarında bir daha şarj edene dek performans değişimleri konusunda endişelenmeyecekler. Bu özellikler, kullanıcıların temel gereksinimlerini karşılayacak, ancak gerçek bir deneyim sunmak için onları da memnun etmeliyiz. Bu nedenle yeni işletim sistemi, bulut sistemlerine bağlantılı uygulamalarla, yüksek işlem gücünü kullanıcılara sunacak. Bu deneyimler yapay zekâ ile güçlendirilecek, kullanıcıların ertesi gün yapmaları gereken işleri yapmalarına yardımcı olacak. Modern işletim sistemi aynı zamanda çok uyumlu olacak. İnsanlar; kalemler, sesli komutlar, dokunma hareketleri ve hatta gözlerini kullanacaklar. Elbette kullanıcılar istediklerinde klavye ve fare ile aynı işletim sistemini kontrol edebilecekler.

Modern ekosistemler, kullanıcıların temel ihtiyaçlarını her türlü kişisel cihazlarından karşılamasını, anlık güncelleme desteğini, saldırılara karşı standart güvenlik korumalarını, hızlı bağlantıları, 5G’yi, daha hızlı Wi-Fi erişimini talep ediyor. Microsoft, bu modern işletim sistemi gereksinimleri için araştırma yapıyor, elektronik dünyasında yaşanan gelişmelere uyacak yeni deneyimler üzerinde çalışıyor, güçlü bilgisayarlar, bulut sistemleri ve yapay zekanın gücünden faydalanmak istiyor.”

Kaynak : https://blogs.microsoft.com/blog/2019/05/28/enabling-innovation-and-opportunity-on-the-intelligent-edge/
24
17
5
4
0
Emoji İle Tepki Ver
24
17
5
4
0