Bitcoin Zengini MicroStrategy, Yarım Milyar Dolarlık Bitcoin Almaya Hazırlanıyor

13
4
3
1
0
Elinde bulunan 92.079 Bitcoin'le kripto para dünyasının güçlü firmalarından olan MicroStrategy, 500 milyon dolarlık tahvil satışının 488 milyon dolarlık geliriyle Bitcoin alımı yapacağını açıkladı.

Bu aralar yaşadığı düşüşlerle adını duyduğumuz Bitcoin için ünlü yazılım firması MicroStrategy, 500 milyon dolarlık tahvil satışını tamamladığını duyurdu. 2020 yılının Ağustos ayından beri Bitcoin alımları yapan ABD'li yazılım şirketi, yıllık yüzde 6,125 faizli ve vadesi 2028 yılına kadar sürecek olan 500 milyon dolarlık tahvil satışından masraflar düştükten sonra yaklaşık 488 milyon dolar gelir elde edecek. MicroStrategy, daha önce yaptığı açıklamada elde edecekleri bu gelirle Bitcoin alımı yapacaklarını açıklamıştı.

BTC zengini şirket kripto paralara daha fazla yatırım yapıyor

MicroStrategy

Elinde halihazırda 92.079 Bitcoin bulunan MicroStrategy, bu satışla birlikte daha fazla borçlanmış olacak, ancak aynı zamanda elinde bulunan Bitcoin sayısı da artmış olacak. MicroStrategy, elinde bulunan Bitcoin'leri "MacroStrategy LLC" isimli yeni bir şirkette tutuyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan MicroStrategy, "MicroStrategy, daha önce duyurduğu 2028 vadeli teminatlı tahvil satışlarını bugün tamamladı. Tahvillerin toplam anapara tutarı 500 milyon dolardır ve senetler yıllık yüzde 6,125 faize tabidir." ifadeleri yer aldı.

MicroStrategy firması ne iş yapıyor?

MicroStrategy

MicroStrategy, iş zekası, mobil yazılım ve bulut tabanlı hizmet sağlayan bir analiz şirketi. 1989 yılında kurulan firma, iş kararları sunmak ve mobil uygulamalar geliştirmek adına dahili ve harici verileri analiz etmek için yazılım geliştiriyor. 2020'de 480,7 milyon dolar gelir elde eden şirket, geçtiğimiz sene bu gelirinin 250 milyon dolarlık kısmıyla Bitcoin satın almıştı. Bu satın alımdan memnun olduğu anlaşılan MicroStrategy'nin yakında çok daha ciddi bir yatırım yapması bekleniyor.  

Bitcoin toparlanacak mı?

Dün Elon Musk'ın açıklamasının da etkisiyle yeniden toparlanma sürecine giren Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 33 bin dolar seviyesine kadar gerilemişti. Pik seviyesini 63 bin dolarla yapan Bitcoin, Musk'ın olumlu açıklamalarının ardından yeniden 40 bin dolar seviyesine çıktı. 

Not: Bu haberimiz Bitcoin için bir yatırım tavsiyesi değildir.

13
4
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
13
4
3
1
0