Ne Zaman Milli Maç Olsa Aklımızın Yolunda Bir Olduğu 7 Heyecan Verici Şey

38
9
8
5
1
Türkiye A Milli Futbol takımı ülkemizi Euro 2020'de temsil etme hakkını kazandı. Tarihinde çok fazla turnuva olmasa da katıldığı hemen her turnuvada ayrı bir renk olan Millilerimizle özdeşleşen, turnuva denildiğinde akla gelen şeyleri derledik.

A Milli Futbol Takımımız bir kez daha büyük bir turnuvaya katılmaya hak kazanmış ve Euro 2020 gruplarına adını yazdırmıştı. Turnuvanın açılış maçında İtalya karşısına çıkan Ay-Yıldızlılar ne yazık ki mücadeleden 3-0'lık skorla mağlup ayrıldı. 

Bu skor kötü olsa da enseyi karartma yı gerektiren bir durum söz konusu değil. Zira milli takımımız şimdiye kadar katıldığı turnuvalarda hiç ilk maçını kazanamadı ancak geçmişimizde Dünya 3.lüğü gibi başarılar bulunuyor. Milli takım denildiğinde akla gelen ilk şey ise ilk maçlardaki kabus değil.

Tarkan'ın Bir Oluruz Yolunda şarkısı

Megastar Tarkan'ın 2002 yılında Taş şarkısının sözlerini düzenleyerek yaptığı bu şarkı, o günden bu yana her turnuva öncesinde gündeme geldi. Bütün turnuva şarkılarının kıyaslandığı şarkı olan Bir Oluruz Yolunda, pek çok kişiye göre hâlâ en iyi milli takım şarkısı.

Okulda izlenen maçlar

2002 dünya kupası

2002 Dünya Kupası, Japonya ve Güney Kore tarafından düzenlenmişti. Turnuvada milli takımımız üçüncü olmayı başarmıştı. O turnuvadan aklımızda kalanlardan biri de okullarda izlediğimiz maçlar olmuştu. Yerel saat farkından dolayı maçlar ülkemizde öğlen saatlerinde yayınlanıyordu.

İlhan Mansız

İlhan Mansız için 2002 Dünya Kupası daha farklı bir yere sahipti. O dönem Beşiktaş forması giyen oyuncu, Roberto Carlos'a attığı çalım ve Senegal karşısında uzatmalarda attığı golle adını duyurmuştu. Turnuvada bir ikon haline gelen oyuncu sonrasında Güney Kore'ye transfer olmuştu.

Geri dönüşler

"Biz bitti demeden bitmez" dediğimiz ve Avrupa 3.'sü olduğumuz Euro 2008, son dakikalara kadar mü+cadeleyi bırakmadığımız bir turnuva olmuştu. Önce gruplarda Çekya'yı 2-0 geriden gelip 3-2 yenerek gruplardan çıkmıştık. Ardından da çeyrek final mücadelesinde Hırvatistan karşısında son saniyelerde attığımız golle maçı penaltılara götürmüş ve turu geçmiştik. 

Rüştü'nün gözaltı boyaları

Rüştü

Türk futbolunun en önemli kalecilerinden biri olan Rüştü Reçber, maçlarda gözlerinin altına çektiği siyah boya ile hafızalarımıza kazınmıştı. Bir nesil okullardaki maçlarda, halı sahalarda yüzünü gözünü boyayarak maça çıktıysa sorumlusu Rüştü olmuştu. 

TRT 1

trt 1

"Maç TRT'de izlenir" diye bir slogan olmasının bir sebebi var, o da TRT'nin uzun yıllardır yaptığı maç yayınları. Bu tür büyük turnuvalar hemen her ülkede o ülkenin resmi devlet televizyonu üzerinden yayınlanır, ülkemizde de bu durum farklı değil. 

Ve tabii ki konvoylar

milli maç konvoy

Bu yıl olur mu bilinmez ama alışık olduğumuz bir başka şey de milli takımın elde ettiği başarıların yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlanması ve konvoylar yapılması. Meşaleler yakılıp marşlar söylenirken turlar atılır.

Biz de Ay-Yıldızlılarımıza Webtekno ailesi olarak Euro 2020 Avrupa Şampiyonası'nda başarılar diliyoruz.

38
9
8
5
1
Emoji İle Tepki Ver
38
9
8
5
1