İddia: Minecraft Bedrock Edition, Çapraz Platform Desteği ile PlayStation 4’e Geliyor

54
12
8
2
1
Twitter'da ortaya çıkan yeni iddialara göre farklı platformlar için çapraz platform desteği sunan Minecraft Bedrock Edition PS 4'e geliyor. Best Buy gibi sitelerde satışa sunulduğu belirtilen sürüm, 29,99 dolardan listeleniyor.

Son dönemlerin oyun sektörü açısından en büyük gelişmelerinden biri, iki farklı platform arasında birlikte oynamaya izin veren çapraz platform desteği oldu. Fortnite, Call of Duty ve diğer pek çok belli başlı oyun için PlayStation 4 ve Xbox One arasında çapraz platform desteği bulunuyor, hatta Gears 5 gibi diğer bazı oyunlar içinse PC ile çapraz oynama desteği dahi bulunuyor.

Minecraft’ın en yüksek profilli sürümü olan Minecraft Bedrock Edition için Nintendo Switch, VR, mobil, Xbox One ve PC’deki oyuncular, bir süredir Xbox Live aracılığıyla birbiriyle oynayabiliyordu. PlayStation içinse bu destek ne yazık ki bulunmuyordu ve şirket, bunun için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyordu.

Minecraft Bedrock Edition, 10 Aralık’ta PlayStation 4’e gelebilir:

Minecraft PlayStation 4

PlayStation 4 oyuncuları şu anda Minecraft’ı oynayabiliyorlar ancak oyunun Bedrock sürümüne sahip değiller. Bildiğiniz gibi Minecraft Bedrock Edition, oyuncuların Bedrock sürümüne sahip olan başka platformlardaki oyuncular ile birlikte oynayabilmelerine imkân sağlıyor.

Bugün Twitter’da bir kullanıcı tarafından paylaşılan görsel, PlayStation 4 için yeni bir Minecraft Starter Edition olduğunu ve ilerleyen günlerde satışa sunulacağını gösteriyor. Yine bir başka Twitter kullanıcısı ise PlayStation 4 için Minecraft Bedrock Edition’un Best Buy’da “yakında geliyor” şeklinde listelendiğini ve 10 Aralık 2019’da satışa sunulacağını fark ettiğini söylüyor.

Bedrock Edition'un 29,99 dolardan satılacağı söyleniyor:

Minecraft Bedrock Edition

Birden fazla kaynağa göre Minecraft Bedrock Edition, önümüzdeki salı günü PlayStation 4 için erişilebilir olabilir. Yine iddialara göre sürümün PS 4 için satış fiyatı 29,99 dolar olacak. Bu noktada Minecraft’ın başka bir sürümüne sahip olan PlayStation 4 kullanıcılarının, Bedrock Edition’a ücretsiz bir şekilde sahip olup olmayacağı ise bilinmiyor.

Şu an için Minecraft cephesinden konuyla ilgili yapılmış herhangi bir resmî açıklama bulunmuyor. Son olarak bu iddiaların doğru olup olmadığını ise ancak ilerleyen günlerde görebileceğiz.

Kaynak : https://www.androidcentral.com/rumor-minecraft-bedrock-edition-cross-play-coming-playstation-4-very-soon
54
12
8
2
1
Emoji İle Tepki Ver
54
12
8
2
1