Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği, Türkiye'deki Herkesin Kişisel Bilgilerinin Paylaşıldığı Site İçin Harekete Geçti

14
7
2
2
0
Bugün herkesin ulaşabildiği bir internet sitesinin Türkiye'deki herkesin bilgilerini gösterdiği ortaya çıkmıştı Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği (MLSA), bunun sorumlularına ve önlem almayan yetkililere dava açacağını duyurdu.

Bugün geçtiğimiz saatlerde, bir internet sitesinde Türkiye’deki tüm vatandaşların kişisel bilgilerini gösteren bir internet sitesinin varlığı ortaya çıkmıştı. Herkes tarafından erişilebilen ve alan adı sürekli güncellenen bu site, vatandaşların telefon numarasından aile fertlerine kadar birçok bilgiyi içeriyordu.

Site konusundaki tartışmalar devam ederken Medya ve Hukuk Çalışmaları Derneği’nden (MLSA) bir hamle geldi. MLSA, siteyle ilgili dava açılacağını duyurdu.

Sitenin sorumluları ve tedbir almayanlara dava açılacak

Yapılan açıklamada MLSA Eş-Direktörü Veysel Ok, e-Devlet’te kaydı bulunan vatandaşların detaylı kişisel bilgilerini yayınlayan sitenin sorumlularına ve bu verilerin çalınmasını engelleyecek tedbirleri almayan yetkililer hakkında dava açacaklarını ifade etti.

Tehdidin büyüklüğüne dikkat çeken MLSA, sızıntının kişisel verilerin gizliliği konusunda Türkiye’nin Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ve Türk Ceza Kanunu (TCK) dahil birçok yasayı ihlal ettiğini belirtti. Dernek yöneticisi Ok, tüm yurttaşlara bu durumun sorumluları hakkında yasal adım atma çağrısında bulundu.

Yaşananlar ile ilgili detaylara ulaşmak için;

Kaynak : https://www.mlsaturkey.com/tr/mlsadan-kisisel-verilerin-calinmasi-skandalinda-yetkililer-ve-sorumlulara-dava/
14
7
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
7
2
2
0