Mozilla, Giriş Seviye Telefon Dostu Firefox Lite'ın 2.0 Sürümünü Yayınladı

12
1
1
1
0
Mozilla'nın Android işletim sistemli telefonlar için sunduğu "Firefox Lite" web tarayıcısı güncellendi. Yeni güncelleme, uygulamanın genel performansını iyileştirirken bazı yenilikler de getiriyor.

İnternet tarayıcıları akıllı telefon veya bilgisayar fark etmeksizin tüm kullanıcılar için büyük bir öneme sahip. Çünkü tarayıcılar, kullanıcıların internete açılan kapıları. Hal böyle olunca da kullanıcılar internet tarayıcılarının hem hızlı hem kullandığı cihazı yormayan hem de reklamlardan arınmış olmasını istiyorlar. Beklentiler bu denli yüksek olunca da geliştiriciler, tüketicilerin isteklerini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürüyorlar.

Chrome, tarayıcı pazarında büyük bir üstünlüğe sahip olsa da Mozilla, özellikle son bir yılda Firefox'ta önemli bir gelişme göstererek yeniden yükselişe geçmeyi hedefliyor. Şirketin popülerleşme adına yayınladığı ürünlerden biri de Firefox Lite. Android cihazlar için yayınlanan bu tarayıcı, düşük bağlantı hızlarında dahi yüksek performans sunmayı hedefliyor.

Firefox Lite

Mozilla'nın Android kullanıcıları için geliştirmiş olduğu Firefox Lite, aslında Firefox'un normal mobil sürümüyle aynı özelliklere sahip. Ancak bu sürüm, normal sürüme oranla biraz daha sadeleştirilmiş durumda ve bu da özellikle giriş seviye akıllı telefonlarda fayda sağlıyor. Çünkü bu uygulama donanımsal özellikleri düşük olan telefonlarda da kasmadan çalışabiliyor.

Firefox Lite, Chromium tabanlı bir uygulama. Bu uygulama, reklamları ve çerezleri otomatik olarak engelleyebiliyor. Bu da kullanıcılar açısından daha rahat ve daha güvenli bir internet anlamına geliyor. Ayrıca Firefox Lite, internet kalitesinin düşük olduğu lokasyonlarda da rakiplerine oranla daha hızlı çalışıyor. 

Firefox Lite

Firefox Lite 2.0 olarak yayınlanan yeni sürüm, uygulamanın genel performansını biraz daha iyileştirirken, kullanıcılara da bazı yenilikler sunuyor. Bu yeniliklerle birlikte kullanıcılar, artık ana sayfalarından birkaç oyuna ve özel bir haber sayfasına doğrudan erişebilecekler. Ayrıca Firefox Lite'ın yeni sürümü, internette aradığınız bir ürünün fiyatlarını karşılaştırabileceğiniz yeni bir araçla da birlikte geliyor.

Mozilla, Firefox Lite'ın yeni sürümünü şu an için sadece bazı Asya ülkelerinde yayınladı. Ancak şirket, uygulamanın yeni sürümünü kısa bir süre içerisinde diğer ülkelerde de yayınlayacağını açıkladı.

Kaynak : https://www.androidpolice.com/2019/11/12/firefox-lite-2-0-for-android-is-out-now-apk-download/
12
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
12
1
1
1
0