Rögar Kesme Makinesi Saniyeler İçinde Sondaj Yapıyor!

0
0
0
0
0
Rögar Kesme Makinesi Saniyeler İçinde Sondaj Yapıyor!
Rögarlar ve rögar kapaklarındaki çalışmalar trafikteki en büyük kabus. Saatler süren çalışmaların süresini kısaltacak muhteşem cihaza birlikte göz atalım...

Rögarlardaki çalışmalar trafiği aksatan nedenlerin başında geliyor. Birçok araç yolunda rögar çalışması nedeniyle trafik altüst olabiliyor. Yaya yollarında ise deliklere düşmemek, çalışma bölgelerinden geçmemek için neredeyse bir Super Mario haline bürünüyoruz.

Neyse ki bu işlerin süresini oldukça kısaltacak teknolojiler geliştiriliyor. Aşağıdaki videoda görebileceğiniz araç alanında en gelişmişlerinden biri. Bu aracı özel kılan ise rögar açma çalışmalarında süreyi oldukça kısaltması. Üzerinde çalışılması gereken bir rögarın yanında alan açmak için asfaltın kırılması, derine inilmesi, çıkan hafriyatın temizlenmesi gibi bir çok işlem var.

Bu küçük araç ise bu işlemleri mümkün olan en kısa sürede yerine getiriyor. Videoda da izleyebileceğiniz gibi, rögar kapağının çevresine yerleştirilen silindiri ile yer delen ve hafriyatını da kendisi toplayan cihaz tüm işlemleri saniyeler içinde gerçekleştirebiliyor. 1.5 metreye kadar kesici çapa sahip araç ile yaklaşık 40 cm deliği 90 saniye içinde açmak mümkün. Kırılan betonun hafriyatını da tek seferde taşıyan araç istenilen alanı birkaç dakika içinde çalışmaya hazır hale getiriyor.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0