NASA, Apollo 11 Görevinde Kullanılmış Tarihi Bir Binayı Yıkma Kararı Aldı

10
3
1
1
1
Apollo 11, Ay yüzeyine insanlar tarafından ulaşılan ilk uçuş olarak biliniyor. Şimdiyse NASA, astronotların Ay'dan döndüklerinde bir süre kaldıkları binayı yıkmaya hazırlanıyor.

NASA’nın Ay’daki tarihi Apollo 11 görevinde Neil Armstrong'un Ay yüzeyine attığı ilk adımları herkes gördü. İnsanlık tarihi için son derece önemli olan bu olay birçok kişi tarafından görülmüş olsa da astronotların Dünya'ya döndükten hemen sonraki hikayesi neredeyse hiç bilinmiyor.

Okyanusa indikten sonra, Apollo 11 ekibi derhal Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'ndeki yalıtılmış yaşam alanlarına taşındı. Orada, NASA laboratuvarındaki bilim insanlarının gözlemleri altında astronotlar birkaç hafta karantinaya alınmıştı. Şimdi ise NASA, tarihi binanın gelecek yılın başlarında yıkılacağını açıkladı.

Hastalıkları önlemek için kullanılıyordu

Tesis, Lunar Receiving Laboratory olarak biliniyordu ve çok önemli bir amacı vardı. NASA ilk insanlı Ay görevini başlattığında mürettebatın yüzeyde ne olduğundan haberi yoktu. Bakteri veya virüs içeriyor da olabilirdi. Bu yüzden döndükleri anda astronotları bu binaya kilitleyerek Ay kaynaklı hastalıkları önlemeye çalışıyorlardı. Daha sonraki haftalarda astronotların sağlıklı olduğunu gördüklerinde ise normal hayatlarına dönmelerine izin veriliyordu.

Apollo misyonlarının başlamasından bu yana geçen yarım yüzyılda, tesis bakımsız kaldı ve yapı artık uzay ajansı için mevcut bir amaca hizmet etmiyor. Bu yüzden NASA, 2020 yılının başlarında binayı yıkmaya başlayacağını söyledi.

Tarihi bir yerin sonunun geldiğini görmek çok üzücü ancak en azından tesisin bazı bölümlerinin yeni bir biçimde yaşayacağı Houston Chronicle tarafından açıklandı. Tesisin bazı ekipmanları dekore edilecek ve ekibin başarılarını onurlandırmak için sergilenecek.

Kaynak : https://bgr.com/2019/09/25/nasa-lab-demolition-lunar-receiving-laboratory/
10
3
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
10
3
1
1
1