National Geographic'den Tesadüfen Çekilen Fotoğrafa Ödül

0
0
0
0
0
National Geographic’in her yıl düzenlediği ve amatör fotoğrafçıların katıldığı yarışmada 3.lüğü elde eden fotoğraf, profesyonel bir makineyle bile çekilmedi.

Hangi yarışma olursa olsun insanlar, o yarışmayı kazanmak ya da dereceye girmek için ekstra bir çaba sarf ederler. National Geographic’in düzenlediği fotoğraf yarışmasındaki bir kare ise tamamen tesadüf eseri dereceye girdi.

Kira Waison Lee’nin arkadaşının yağmur sonrası oluşan su birikintisindeki yansımasını çektiği aşağıdaki fotoğraf, bir akıllı telefonla çekilmiş. Yani diğer yarışmacılarınki gibi profesyonel bir makineyle değil.

Lee’nin “Zaman ve Mekanda Yolculuk Yapan Kız” adını verdiği fotoğrafın kendi kategorisinde 1191 aday bulunuyordu. Buna rağmen iPhone 6s ile çekmiş olduğu fotoğrafı 3. olmayı başardı. Aldığı bu ödülden sonra kendisine yöneltilen ‘Bundan sonra profesyonel fotoğrafçılık kariyerine başlamayı düşünüyor musunuz?’ sorusuna ise ‘bana yeterli gelir sağlayacak bir iş olmadığı için düşünmüyorum’ şeklinde cevap vermiş.

Lee'nin dereceye girmesini sağlayan fotoğraf.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0