Netflix, Alakasız Bir Uygulama İznini Neden İstediğini Açıkladı

27
8
0
0
0
Netflix'in bazı Android kullanıcılarından istediği izin, kısa bir süre içerisinde kafaları karıştırdı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Netflix, bu iznin şu anda test aşamasında olan bir özellik için istendiğini söyleyerek kullanıcılara hareket halindeyken bile video kalitesinin yüksek tutulması üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Son dönemlerin en popüler dizi ve film platformu Netflix, ilginç bir uygulama izniyle gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta sonunda, bir kullanıcının Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımla ortaya çıkan bu ilginç durum, ilk başta anlaşılamadı ancak Netflix'in açıklamaları kullanıcıların akıllarındaki soru işaretlerini giderdi.

Akıllı telefonlara yüklenen her uygulama, telefonun bazı verilerine erişmek için izinler istiyor. Kimi uygulamalar amaçları doğrultusunda izinler isterken bazı uygulamalar ise çok alakasız izinler istiyor ve bu da kullanıcıların kafalarında soru işaretleri oluşturuyor. Netflix'in bir Android kullanıcısından istediği izin de aslında uygulamayla fazlasıyla alakasızdı. Ancak Netflix'in neden böyle bir izni istediği, kısa bir süre içerisinde anlaşıldı.

İşte Netflix'in bir kullanıcıdan istediği o izin:

netflix

Netflix, uygulamanın amaçlarından çok alakasız olan fiziksel aktivite verilerine erişim izni istiyordu. Twitter üzerinden paylaşılan bu fotoğrafın açıklama kısmında ise kullanıcı "Hey Netflix! Android uygulamanız neden fiziksel aktivite verilerine erişmek istiyor?" sorusunu, doğrudan Netflix'i etiketleyerek sordu. 

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Netflix, kullanıcılara daha iyi bir Netflix deneyimi sunmak için zaman zaman bazı kullanıcılar üzerinden testler yaptığını açıkladı. Fiziksel aktivite iznini neden istediğini de açıklayan Netflix, bu verileri hareket halindeki bir kullanıcıya nasıl daha iyi bir video kalitesi sunulabileceğini anlamak için kullanacaklarını söyledi. Yalnızca bazı kullanıcıların bu durumdan etkilendiğini açıklayan Netflix, herhangi bir sorunun olmadığını belirtti.

Anlaşılan o ki ilerleyen dönemlerde Netflix, kullanıcılar hareket halindeyken kesintisiz ve yüksek kaliteli bir deneyim sunabilmek için çalışıyor. Bu testlerin ilerleyen dönemlerde karşımıza nasıl çıkacağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://thenextweb.com/apps/2019/07/31/netflix-is-testing-changing-playback-quality-based-on-your-physical-activity/
27
8
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
27
8
0
0
0