Netflix'in Android Uygulamasına 'Oynatma Hızını Değiştirme' Özelliği Geliyor

33
17
6
2
0
Android uygulamasında 'oynatma hızını değiştirme' özelliği için test aşamasının sonuna gelen Netflix, özelliği yarından itibaren kullanıma sunacak. Kullanıcıların içerikleri %25 / %50 daha hızlı ya da daha yavaş oynatmasına izin verecek bu özelliğin, birkaç hafta içerisinde dünya genelinde erişilebilir olmak bekleniyor.

Bir süredir Android uygulamasında oynatma hızı seçeneklerini test ettiği bilinen Netflix, bu testlerde sona yaklaşmışa benziyor. Gelen son bilgilere göre şirket, kullanıcıların Netflix'teki içeriklerin oynatma hızını değiştirebilmesine imkân sağlayacak olan özelliği Android cihazlar için yarından itibaren yayınlamaya başlayacak.

YouTube'da uzun bir süredir kullanımda olan bu özellik, esasında oldukça işlevsel. Bir örnek vermek gerekirse bu özellik sayesinde daha önce izlediğiniz ancak tam olarak hatırlamadığınız bir dizinin geçmiş sezonlarını hızlı çekimde izleyerek hafızanızı tazeleyebilir ya da detaylarla dolu bir sahnede oynatma hızını düşürerek tüm ayrıntıları inceleyebilirsiniz.

Android kullanıcıları, Netflix içeriklerini %25 / %50 daha hızlı ya da daha yavaş olarak izleyebilecekler:

Netflix

Yeni özellikle birlikte kullanıcılar, orijinal içeriği %25 veya %50 oranında daha yavaş ya da daha hızlı olarak seyredebilecekler. İlk başta yalnızca Android işletim sistemi kullanan cihazlara özel olacak bu özelliğin, ilerleyen dönemlerde tüm platformlarda kullanıma sunulması bekleniyor.

Söylenenlere göre 'oynatma hızını ayarlama' özelliğiyle birlikte Netflix'te izlediğiniz tüm içerikleri otomatik olarak varsayılanın dışında bir hızda oynatmak mümkün olmayacak. Yani, kullanıcıların her içerikte bu özelliği manuel olarak açması gerekecek.

Bir başka deyişle herhangi bir dizi ya da film izlerken oynatma hızını değiştirdiğinizde, bir sonraki içerikte hız normale dönecek. İçeriği daha hızlı veya daha yavaş izlemek isteyenlerin ise hızı manuel olarak tekrar ayarlaması gerekecek.

Netflix'in mobil uygulamasına getirdiği yeni özelliğin yarından itibaren Android cihazlara dağıtılması ve önümüzdeki birkaç hafta içerisinde dünya genelinde erişilebilir olması bekleniyor. Peki, siz Netflix'in bu yeni özelliği hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce gerekli miydi? Fikirlerinizi yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.androidauthority.com/netflix-playback-speed-1143321/
33
17
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
33
17
6
2
0