İddiaya Göre Trump, TikTok'un ABD'deki Operasyonlarını Zorla Sattırmak İstiyor: Alıcı Microsoft

17
6
6
2
0
Bloomberg tarafından aktarılanlara göre Trump yönetimi, TikTok'un çatı şirketi ByteDance'e video paylaşım uygulamasının ABD'deki operasyonlarını zorla sattırmayı planlıyor. İddialara göre Microsoft, TikTok'un ABD'deki varlıklarını satın almakla ilgileniyor.

Veri ihlalleri nedeniyle pek çok ülke ve şirketin radarına yakalanan TikTok, son olarak geçtiğimiz günlerde Hindistan’da yasaklanmıştı. Birçok devlet kurumu ve şirket telefonunda da kullanımı yasaklanan video paylaşım uygulamasının başı şu sıralar ABD hükûmeti ve Başkan Donald Trump ile dertte.

İnişli çıkışlı tavırlarıyla bilinen Başkan Trump, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada TikTok'un Çin yönetimi ile bağlantıları nedeniyle ABD'de yasaklanıp yasaklanmayacağı konusundaki tartışmalara ilişkin "Bu konuda bir karara varmayı planlıyoruz" demişti. Şimdiyse TikTok'un ABD'deki operasyonlarının satılığa çıkarılacağı iddia edildi.

Microsoft'un TikTok ile ilgilendiği iddia edildi:

tiktok

Bloomberg tarafından aktarılanlara göre Donald Trump, Çin merkezli çatı şirket ByteDance'i TikTok'un ABD'deki operasyonlarını satmaya zorlayacak bir emir imzalamayı planlıyor. Bloomberg, Fox Business'tan bir muhabirin de doğruladığı bu emrin yakın zamanda ilan edilebileceğini söylüyor. Yayınlanan raporda ayrıca Microsoft'un, TikTok'un ABD'deki operasyonlarını satın almakla ilgilendiği de iddia ediliyor.

TikTok'un olaylarla dolu kısa geçmişi:

Çin merkezli ByteDance, kullanıcılarının kısa dudak senkronize videoları oluşturup paylaştığı bir sosyal medya platform olan Musical.ly'yi 1 milyar dolar karşılığında satın alarak TikTok olarak yeniden markalandırmıştı.

Hem Amerika Birleşik Devletleri Kongresi hem de Trump yönetimi, TikTok ve ana şirketi ByteDance'e yıllardır şüpheyle bakıyor. Bu noktada geçtiğimiz kasım ayında, uygulamanın Çin devletiyle olabilecek olası bağlantıları nedeniyle uygulama için ulusal güvenlik incelemesi başlatılmıştı.

Öte yandan bu iddiaları defalarca reddeden şirket, Çin devletiyle olan bağlantılara dair ortaya atılan iddiaları çürütmek için geçtiğimiz mayıs ayında TikTok’un başına eski Disney yöneticisi Kevin Mayer’ı oturtmuştu.

Sonuç olarak ülkemizde de milyonlarca kullanıcısı bulunan mobil uygulamanın, gelecekte Trump yönetimiyle arasındaki buzları eritip ortak bir noktada buluşup buluşmayacağını hep birlikte göreceğiz. Bu süreçte yaşanacak gelişmelerden haberdar olmak için takipte kalın.

Kaynak : https://9to5mac.com/2020/07/31/report-trump-will-order-bytedance-to-sell-us-tiktok-business-microsoft-rumored-to-be-in-the-mix/
17
6
6
2
0
Emoji İle Tepki Ver
17
6
6
2
0