Netflix, 'Şifre Paylaşma Yasağı'nın Habercisi Olan Özelliğini Yayınladı

15
7
4
1
0
Netflix, kullanıcı deneyimini doğrudan etkileyecek yeni özelliğini kullanıma sundu. Profil Transferi isimli bu özellik, bir hesapta kayıtlı olan profilin, tüm kayıtlı verilerle başka bir Netflix hesabına aktarılmasını sağlıyor. Peki Netflix, neden böyle bir özelliğe ihtiyaç duydu?

Dünyanın en popüler çevrimiçi dizi ve film platformu Netflix, yeni bir özelliği kullanıma sunduğunu açıkladı. "Profil Transferi" olarak isimlendirilen bu özellik, kullanıcılar için büyük bir önem arz edecek gibi görünüyor. Gelin hep birlikte, Netflix'in yeni özelliğine detaylıca bakalım.

Netflix, birkaç kullanıcının bir araya gelerek üyelik satın aldığı platformların başında geliyor. Hatta Netflix'e göre en az 100 milyon hanede ortak hesap kullanılıyor. Profil Transferi olarak isimlendirilen bu özellik de tam olarak bu ortak kullanımlarla ilgili.

Profil Transferi ile bir profildeki tüm bilgiler, yeni bir hesaba aktarılacak!

Netflix'in yaptığı açıklamaya göre Profil Transferi özelliği sayesinde bir kullanıcı, yeni bir Netflix hesabı açtığında sıfırdan profil oluşturmak zorunda kalmayacak. Zira daha önce kullanılan bir hesaptaki profil, tüm bilgileriyle yeni hesaba aktarılacak. Bu sayede kullanıcılar, yeni bir hesaba geçtikleri zaman Netflix deneyimlerine kaldıkları yerden devam edecekler

Peki Netflix, kullanıcılara neden 'Profil Transferi' gibi bir özellik sunmaya gerek duydu?

Netflix, bir süredir şifre paylaşımı yapmanın önüne geçmeye çalışıyor. İlk kez 2021 yılında gündeme getirilen mesele, bundan birkaç ay önce de test edildi. Ancak henüz bu konuyla ilgili somut bir adım atılmadı.

Netflix'in Profil Transferi özelliği getirmesi, yakınlarının hesabından Netflix kullanan kişilerin kendi hesaplarını açıp profillerini taşımalarını sağlıyor. Dolayısı ile yeni özelliğiin, şifre paylaşma yasağının habercisi olduğu söylenebilir.  

Profil Transferi özelliği ile yeni bir hesaba aktarılacak profil bilgileri şöyle:

NEtflix

  • İzleme geçmişi
  • Kişisel öneriler
  • İzleme listesi
  • Kaydedilmiş oyunlar
  • Diğer ayarlar

Netflix Profil Transferi özelliği nasıl kullanılır?

  • Adım #1: Netflix profilinize giriş yapın.
  • Adım #2: Sağ üst menüde yer alan profil simgenize dokunun.
  • Adım #3: Profil Transferi seçeneğine tıklayın.
  • Adım #4: Profilinizi taşımak istediğiniz yeni hesaba ait bilgileri girin.
Kaynak : https://about.netflix.com/en/news/profile-transfer-keeps-netflix-experience-constant
15
7
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
15
7
4
1
0