Netflix, iPhone’unuzu Kontrolcüye Çevirebileceğiniz Uygulamasını Kullanıma Sundu

5
2
1
0
0
Netflix geçtiğimiz aylarda, televizyonda oynanacak oyunlarda telefonlarınızı kontrolcü olarak kullanmanıza imkan tanıyacak bir uygulamanın geleceğini duyurmuştu. Uygulama bugün App Store üzerinden indirilebilir hale geldi.

2021 yılının Kasım ayında ilk kez Netflix izleyicilerinin beğenisine sunulan Netflix oyunları, ilk etapta pek çok kullanıcıya fazlaca basit gelse de Netflix yetkilileri yıllar içerisinde başarılı oyun stüdyolarını bünyesine katarak iddialı yapımlar karşımıza çıkacağını bizlere göstermişti.

Geçtiğimiz aylarda platforma 40 yeni oyun getireceğini açıklayan Netflix, bulut oyun hizmetini de çok yakında kullanıma sunacağının sinyallerini vermişti. Bugünse bulut oyun hizmetinde kullanılacak kontrolcü uygulaması App Store'da kullanıma sunuldu. 

Telefonunuzu kontrolcü olarak kullanabileceksiniz

Netflix, iOS uygulamasının içerisine televizyonda oynanacak oyunlarda iPhone’un kontrolcü olarak kullanılabilmesini sağlayan bir sistem geliştirdi. Özellikle Netflix’in iddia ettiği büyük çaplı yapımların oynanabilmesi için zorunlu olacağı düşünülen bu sistem, uygulamayı cihazınıza indirmenizle kullanılabilir hale geliyor.

Netflix Game Controller adındaki uygulamayı App Store üzerinden indirdikten sonra cihazı bir televizyona bağlamanız gerekiyor. Ardından Netflix'teki oyunları, cihazınızı tıpkı bir kontroller gibi kullanarak oynayabiliyorsunuz. 

Uygulama şu anda iPad ve iPhone için indirilebilir durumda. 

Kaynak : https://9to5mac.com/2023/08/08/netflix-game-controller-iphone-ipad/
5
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
0
0