Ekran Kartı Yakan Oyun New World'ün Tüm Sistem Gereksinimleri

28
5
2
2
2
Geçtiğimiz günlerde kapalı beta sürümü yayınlanan ve yayınlandığı gibi oynanan bilgisayarların ekran kartını yakan Amazon Games oyunu New World hakkında bilmeniz gerekenleri ve sistem gereksinimlerini anlattık. 31 Ağustos’ta yayınlanacak oyun, maalesef her bilgisayarda oynanacak gibi değil.

Geçtiğimiz günlerde kapalı beta sürümü yayınlanan Amazon Games’in yeni oyunu New World, 31 Ağustos 2021 tarihinde yayınlanacak. Ancak oyun daha yayınlanmadan kapalı beta sürümü bile dillere düşmesine neden oldu. Çünkü New World kapalı beta sürümünü oynayan oyuncuların bilgisayarlarının ekran kartına öyle bir yük bindi ki pek çok oyuncu ekran kartlarının bozulduğunu ve neredeyse yandığını bildirdi.

Ekran kartlarının neden bu hale geldiğini buradaki yazımızda anlatmıştık. Peki, Amazon Games’in yeni oyunu New World nasıl bir sistem gereksinimine sahip de böyle bir etki yapıyor? Baştan söyleyelim, New World her bilgisayarda oynanacak bir oyun değil, baya bir gereksinimi var. Gelin New World’ün hikayesine, sistem gereksinimlerine ve diğer dikkat çeken detaylarına yakından bakalım.

New World sistem gereksinimleri:

New World

  • New World minimum sistem gereksinimleri;
    • İşletim Sistemi: Windows® 10 64-bit
    • İşlemci: Intel® Core™ i5-2400 / 3Ghz'de 4 fiziksel çekirdekli AMD CPU
    • Bellek: 8 GB RAM
    • Grafikler: NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB / AMD Radeon R9 280 veya daha iyisi
    • DirectX: Sürüm 12
    • Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı
    • Depolama: 35 GB kullanılabilir alan
  • New World önerilen sistem gereksinimleri;
    • İşletim Sistemi: Windows® 10 64-bit
    • İşlemci: Intel® Core™ i7-2600K / AMD Ryzen 5 1400
    • Bellek: 16 GB RAM
    • Grafikler: NVIDIA® GeForce® GTX 970 / AMD Radeon R9 390X veya daha iyisi
    • DirectX: Sürüm 12
    • Ağ: Geniş bant İnternet bağlantısı
    • Depolama: 35 GB kullanılabilir alan

Gördüğünüz gibi Amazon Games’in yeni oyunu New World için önerilen sistem gereksinimleri epey yüksek. Minimum gereksinimleri ise karşılanabilir durumda. Bunlara ek olarak gerçekten güçlü bir internet bağlantısına ihtiyacınız olduğunu ve pek çok oyun içi satın alımla karşılaşacağınızı hatırlatalım.

New World hikayesi:

New World

31 Ağustos’ta yayınlanacak New World oyunu, gizemli ve fantastik Aeternum adasında geçiyor. Oyuncu, bir kaza sonrası bu adaya düşüyor ve ansızın kendinizi bir hayatta kalma mücadelesinin ortasında buluyor. Oyun boyunca pek çok farklı silah kullanılıyor olsa da New World’ün gücü, büyüde saklı.

Oyuna bir kazazede olarak başlıyorsunuz. Yani asıl olaylar başlayana kadar bitki, eşya, paçavra ve silah toplamalısınız. Topladığınız en ufak nesnenin bile büyük önemi var. Farklı eşyalar topladıkça ve farklı düşmanlarla mücadele ettikçe seviyeniz artacak. Seviyeniz arttıkça hangi becerilerinizi geliştirmek istediğiniz tamamen size kalmış durumda. 

New World evreninde farklı gruplar var. Tüm gruplar, bazı beceriler açısından öne çıkıyor. Hangi grupta olduğunuzu seçtikten sonra bireysel ve grup savaşlarına katılacaksınız. Amaç basit, bu kimsenin bilmediği fantastik dünyadaki ilk insanlar olarak adayı ele geçirmek. Sonu gelmez bu çok oyunculu oyunda, nereye kadar gideceğinizin kontrolü tamamen sizin elinizde.

New World grupları:

New World

  • The Marauders: Çapulcular, tamamen özgür bir ulus kurma hayaliyle savaşan güçlü askerlerdir.
  • The Syndicate: Sendika, gizli kapaklı işler yaparak akıl ve kurnazlık yoluyla bilgi peşinde koşanlardır.
  • The Covenant: Antlaşma, ruhları adalet peşinde koşan ve ilahi inançları ile yönlendirilenlerdir.

Bu üç farklı grubun da New World haritasında toplandığı ve sahibi olduğu belirli alanlar, kasabalar vardır. Seçtiğiniz gruba katılacak, çalışacak, üretecek, ortak değerler yaratacak, bu uğurda savaşacak ve hatta burada bir ev alarak kendi hayatınızı kurabileceksiniz. Her grubun kendine özel zanaatlarından birinde ustalaşarak seviyenizi yükseltmeniz mümkün.

New World savaşları:

New World

New World, oyuncularına gerçek zamanlı savaşlar sunuyor. Elbette, savaşlardaki en önemli silahlar doğaüstü büyülerdir. Ancak bunların yanında farklı yakın dövüş silahları ya da uzaktan savaşmanızı sağlayacak farklı savaş araçları da kullanabilirsiniz. Her karakterin ve grubun usta olduğu ve becerilerini geliştirebildiği silahlar ve savaş stratejileri vardır.

Oyun boyunca dört müttefikinizle keşifler yapabilir ve adanın hiç görülmemiş noktalarını seviyeniz ilerledikçe keşfedebilirsiniz. Outpost Rush modunda iki farklı gruptan toplanan yirmişer kişiden oluşan ekipler, kıran kırana bir mücadelenin içine girebilir. Kazanan ekibin topladığı puanlar, herkesin işine yarayacak.

New World, olayları biraz daha kızıştırmak isteyenler için 50 kişilik ekiplerden oluşan istila ve savaş modları sunuyor. Toplanan ekipler, güçlü canavarlara karşı mücadele edebildikleri gibi farklı grupların sahip olduğu kasabalara saldırarak ele geçirmek için de mücadele verebilirler. Grubun sahip olduğu her kasaba, farklı üretim kaynakları ile oyuncuların gücüne güç katar. 

New World ne kadar, ne zaman çıkacak?

New World

Steam oyun platformuna baktığımız zaman Amazon Games’in yeni oyunu New World’ün, 31 Ağustos 2021 tarihinde çıkacağını görüyoruz. Oyunun ön sipariş fiyatı 109 TL, New World Deluxe versiyonunun ön sipariş fiyatı ise 139 TL olarak belirlenmiş. Oyun yayınlandığı zaman fiyatlarda değişiklik olabileceği düşünülüyor. 

Türü Aksiyon, Macera, Devasa Çok Oyunculu ve RYO kategorilerinde belirlenen oyunun İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca başta olmak üzere 8 farklı dilde dil desteği bulunuyor. Maalesef New World’ün şu an için Türkçe dil desteği bulunmuyor. 16 yaş üzeri üzeri oyuncular için uygun olan oyun, şiddet uyarısı ile yayınlanacak. 

Kapalı beta sürümü ile ekran kartlarını yakan Amazon Games’in yeni oyunu New World sistem gereksinimlerini, oyun hikayesini ve bilmeniz gereken diğer detayları anlattık. Oyun hakkında daha detaylı bilgi almak için buradan New World resmi internet sitesini ziyaret edebilir ve New World hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

28
5
2
2
2
Emoji İle Tepki Ver
28
5
2
2
2