New World'ün RTX 3090 Ekran Kartlarını 'Pişirmesine' Neyin Sebep Olduğu Anlaşıldı

52
18
3
2
2
Amazon'un kapalı beta sürecinde olan yeni oyunu New World'ün RTX 3090 ekran kartlarını adeta 'pişirmesine' neden olan sorun çözülmüş gibi görünüyor. Yeni bir rapora göre sorun oyundan değil, EVGA markalı kartlardan kaynaklanıyor.

Amazon, yüksek bütçeli yeni çevrimiçi rol yapma oyunu New World'ün kapalı betasını geçtiğimiz günlerde başlatmıştı. Şimdiden Steam'in en popüler oyunları arasına girmeyi başaran RPG türündeki yapım, özellikle ekran kartlarının üzerine bindirdiği yükle gündeme gelmişti. Hatta birçok kullanıcı, oyunun ekran kartını bozduğunu dahi rapor etmişti.

Yaşanan bu olaydan etkilenen kartların büyük bir çoğunluğu EVGA'ya aitti. Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir duyuru yapan şirket, durumun farkında olduklarını ve etkilenen kartlar için değişim yapacaklarını belirtmişti. Amazon ise oyunun grafik kartlarını bozduğu yönündeki haberleri yalanlamış ancak ne olur ne olmaz diye New World'ün kare hızını sınırlayan bir yama yayınlamayı ihmal etmemişti.

Görünüşe göre sorun EVGA kartlardan kaynaklanıyor:

Görünen o ki sorun Amazon'un da dediği gibi oyundan değil, EVGA markalı ekran kartlarından kaynaklanıyor. Igor's LAB tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre EVGA kartlar New World açıkken fan hızını akıl almaz seviyelere çıkarmaya çalışıyor.

Bunu görüntülemek için EVGA RTX 3090 ile oyunu test eden kaynak, olası sorunları görebilmek için oyunu birkaç donanım izleme programıyla başlattı. Ekran görüntüsünden de görebileceğiniz üzere normalde 1600 RPM'de çalışan GPU fanı, oyun açıkken 200.000 RPM'e kadar çıkmaya çalıştı.

Tahmin edebileceğiniz üzere böyle bir hızda fanın kendini yakması oldukça muhtemel ve bu durum gerçekleşirse GPU, yeterli soğutma olmadan çalışmak durumunda kalır. Eğer oyuncu GPU fanının öldüğünü fark etmez ve oyunu oynamaya devam ederse de muhtemelen grafik kartında büyük bir arıza meydana gelir.

EVGA, hasar gören RTX 3090'ları ücretsiz şekilde değiştireceğini zaten daha önce söylemişti. Ancak kartların farklı oyunlarda da benzer sorunlar çıkarabileceği göz önünde alındığında en iyi çözüm, firmanın etkilenen kartlar için bir yazılım güncellemesi yayınlaması gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.pcgamer.com/evgas-gpu-fans-are-trying-to-hit-200000rpm-in-new-world-that-might-explain-a-fried-chip-or-two/
52
18
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
52
18
3
2
2