Nintendo Switch, Toplam Satışlarda Nintendo 64’ü Geride Bıraktı

10
5
2
2
1
Switch, oyun dünyasının bir başka kilometre taşı N64’ün de toplam satış sayısını geride bıraktı.

Switch, Wii U ve Gamecube’un toplam satış adedini çoktan sollamıştı. Yeni potansiyel satış rakamlarına göre ise Switch, ana konsol N64’ü de toplam satışta geride bıraktı.

VGChartz'a göre Switch bu ayın başlarında 200 bin adetten daha fazla satış gerçekleştirdi. Bu son satışların etkisiyle birlikte Switch toplam satış adedini 33,15 milyona taşıyarak N64’ün 32,93 milyon adetlik satışını geride bıraktı.

Nintendo 64’ün 32,93 milyon satışı 6 yılda gerçekleştirdiği göz ününe alındığında Switch’in bu satışı yalnızca iki yılda geride bırakması oldukça etkileyici. Switch’in şimdiki hedefi ise 49,1 milyon adet satış yapan SNES’in konsolundan daha fazla satış yapmak.

Bu sayıların hiçbirinin henüz resmi olmadığını ve sadece VGChartz'ın tahminlerine dayandığını belirtmekte fayda var. Ancak Nintendo’nun Ocak ayının sonunda açıkladığı son resmi rakamlara göre Switch, N64’ten yalnızca 1 milyon adet az satmıştı. Bu bilgiler göz önüne alındığında, son birkaç ayda Swtich’in N64’ü geçtiğine şüphe yok.

Şirket, 25 Nisan Perşembe günü mali bilançosunu açıkladığında Switch’in nakliye giderleri olayı açıklığa kavuşturacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://www.dualshockers.com/nintendo-switch-outsells-n64/
10
5
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
10
5
2
2
1