Otuz Yıllık Nostalji: İlk Nintendo Game Boy Reklamları

20
6
3
2
0
Bir zamanların PSP'si Nintendo Game Boy, reklamlarıyla insanların ilgisini fazlasıyla çekiyordu.

Tam 30 yıl önce, 21 Nisan 1989'da ilk Nintendo Game Boy piyasaya sürüldü. Çok kısa bir süre sonra taşınabilir cihazlar arasında yepyeni bir segment oluşturdu. Bu segmentin yerini ise şimdilerde çok ama çok daha güçlü donanımlarla desteklenen cihazlar ve o zamanlar tahmin bile edilemeyecek kalitede oyunlar aldı.

Bir dönem her yaştan insanın elinde görülebilen Nintendo Game Boy, hantal ve taşınması çok zor olan konsolların aksine ufacık kalan yapısı ve sahip olduğu bataryası sayesinde istenilen yerde istenilen an oyun oynanabilmesini sağlıyordu.

Sürekli değiştirilmesi gereken bataryası sebebiyle fazlasıyla maliyetli olan Game Boy, bunun yanında küçük monochrome ekranı sebebiyle bir NES kadar olmasa da eşsiz bir deneyimi kullanıcısına sunuyordu.

1. İlk Game Boy reklamı.

Yayımladığı bu ilk reklam ile Nintendo; taşınabilir bir oyun konsolunun neye benzeyeceğini göstermekle kalmadı, aynı zamanda küçücük bir alana ne kadar donanımın sığdırılabileceğini de gözler önüne serdi. Game Boy bu video ile günümüzde bile güncelliğini koruyan ve en köklü dijital oyunlardan birisi olan Tetris'i de yaygın/tanınır hâle getirdi.

2. Game Boy tanıtım filmi.

Nintendo'nun üç buçuk dakikalık reklamı yeni teknolojiyle nelerin yapılabileceğini anlatıyor. Bunun yanında, oyun sektöründe tam da böyle bir cihaza olan ihtiyacı da başarılı bir şekilde vurguluyor.

3. Game Boy, büyükler için bir oyuncak.

Oyuncak denen şeyin çocuklar için olduğu algısı da Game Boy ile tamamen yıkıldı zira Game Boy'a sahip olan ilk kişiler yetişkinlerden oluşuyordu. Bunun asıl sebebi ise yeni teknoloji denen şeyin gerçekten pahalı ve çocukların buna erişmesinin zor olmasıydı.

4. Game Boy, küçükler için harika.

Bir önceki reklam her ne kadar yetişkinler içinse bu reklam da tam olarak gençlere yönelik hazırlanmış. Arka planda çalan müzikten ve kullanılan görsellerden bu, açıkça anlaşılabiliyor. Gençlere yönelik hazırlanan reklamda, elde taşınabilen bir oyunun hayatın gerçek eğlencesi olduğu vurgusu bulunuyor.

5. Game Boy'un gerçek lansman videosu.

Piyasaya asıl sürülüş tarihi 21 Nisan 1989 olan (Game Boy birkaç ay sonra ABD'de piyasaya sürüldü.) Nintendo Game Boy, dünyaya kendisini bu video ile (Video baştan sona Japonca.) tanıttı. Nintendo'nun uzun yıllar sürecek olan başarılı kariyeri de yine bu reklam videosu ile başladı.

Kaynak : https://mashable.com/article/nintendo-game-boy-30th-anniversary-1980s-commercials/
20
6
3
2
0
Emoji İle Tepki Ver
20
6
3
2
0